PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Botox


morciii
01-07-2008, 17:17
Botulinum Toksini kullanımı, yaşlanmanın cilt belirtileriyle, özellikle de yüzdeki dinamik kırışıklıklarla mücadelede çok popüler olmuş bir tedavi yöntemidir. Botulinum Toksini Clostridium Botulinum denilen bir mikroorganizmadan elde edilen protein yapılı bir maddedir. Etkili, güvenilir, iyileşme süresi gerektirmeyen, geri dönüşümlü bir tedavidir. Uygulamanın avantajları ve pratik sonuçları nedeniyle kozmetik dermotolojide giderek genişleyen bir kullanım alanı bulmuştur.

Sonuç uygulamadan sonraki 2-4 gün içerisinde başlamakta, 4-6 ay kadar etkisi sürmektedir.

Botox yüzün üst bölgesindeki kırışıklıkların tedavisinde özellikle etkilidir. Kaşların kaldırılması, yatay alın çizgileri, göz çevresindeki kaz ayağı çizgileri, çatık kaş çizgilerinin giderilmesinde oldukça iyi sonuçlar vermektedir.

Botox’un bir diğer kullanım alanı da koltuk altı ve avuç içlerinde aşırı terlemenin tedavisidir.

Koltuk altı ve avuç içlerinin aşırı terlemesi etkilenen kişiyi çalışma ortamında ve sosyal hayatında büyük sıkıntılar yaşatabilmektedir. Bu probleme yönelik yerel ve sistemik tedavi yöntemleri ve cerrahi yaklaşımlar mevcuttur. Bunların yanında , botox uygulaması diğer tedavilere göre güvenilir bir alternatiftir.