PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 'Çoban ressam' düğünde sergi açtı


kayısıkentli
01-07-2008, 16:50
Mardin'de ''Çoban ressam'' olarak ün salan Abdullah Aksu, yeğeninin düğününde resim sergisi açtı.

http://image.haber7.com/haber/94881.jpg

Mardin'in Derik ilçesi Çatalca köyünde çobanlık yapan ressam Abdullah Aksu sergi açacak salon bulamadığı için köy meydanındaki düğünde sergi açtı.

Mardin'de ''Çoban ressam'' olarak ün salan Abdullah Aksu, yeğeninin düğününde resim sergisi açtı. Ressam Abdullah Aksu'nun, yeğeni Ferhat ile gelin Muazzez Aksu'nun düğününde resim sergisi açması köylüleri şaşırttı. Köylüler resim sergisini görünce düğünde halay çekmek yerine resim sergisini gezmeyi tercih etti. Yörede ilk defa bir düğünde resim sergisi açıldığını duyan çevre köylüleri ise düğüne gelerek çoban ressamın açtığı sergiyi gezdi. Aksu, yaptığı resimleri sergileyecek salon bulamayınca çareyi yeğeni Ferhat'ın düğününde sergi açmakta bulduğunu söyledi.
Yıllardır köyünde hem çobanlık yaptığını, hem de resim çizdiğini belirten Aksu, "Ancak 15 yıldır yaptığım yağlı boya tablolarımı sergileyecek salon bulamadığım için aklıma böyle bir düğün sergisi açmak geldi. Köylüler bu düşüncemi duyunca önce şaşırdılar. Ancak onlara salon bulamamam konusundaki sıkıntılarımı anlatınca bana destek oldular. Türkiye'de ilk defa bir düğünde sergi açmak bana nasip olmuştur. Demek ki bazen imkansızlıklar, insanların düşünce eksenini genişletebiliyor. Salon bulamazsam bundan sonra yapılacak yakınlarımın düğününde sergi açmayı sürdüreceğim" dedi.
Düğün alanındaki evinin ve çobanlığını yaptığı hayvanları barındırdığı ahırın duvarını yaptığı resimlerle donatan çoban ressam Aksu'nun, devlet adamlığı niteliğiyle özel hayranlık beslediği Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ait resim panolarını en güzel yerde sergilemesi ise dikkat çekti.
Büyük ilgi gören tablolarını çok özenerek yaptığını anlatan ressam Aksu, "Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e karşı çok büyük bir sempatim var. Büyük devlet adamlığından esinlenerek her defasında yeni yeni resimlerini çizmekten büyük bir haz alıyorum. Bu aralar Başbakanımıza karşı bir sempatim oluşuyor. Ülkemizde başarıyla Başbakanlık görevini yürüten Erdoğan'ın herkes tarafından beğenilen bir karizması var. Ben de bu hal ve hareketlerinden etkilendiğim ve özellikle de köyümüzün yolunu asfaltlamak onun iktidarına nasip olduğu için resmini çizdim. Bu iki değerli büyüğümüz ile diğer yaptığım resimleri evimin duvarı yerine, Ankara ve İstanbul gibi büyük şehirlerimizin sergi salonlarında sergilemek isterdim. Bu konuda bana destek olacak büyüklerimizin desteğini bekliyorum" diye konuştu.
Çoban ressamın yaptığı resimleri ilgiyle izleyen düğün davetlileri meraklı bakışlarla tabloları yakından inceleme fırsatı buldular. Düğün davetlilerinden Musa Yiğit, çoban ressamın yaptığı tabloların yörede meşhur olduğuna, ancak bu resimleri sergileyecek salon bulamadığına işaret ederek, "Düğüne geldik ve sergi sürprizi ile karşılaşmış olduk. Böyle bir etkinlikle ilk defa karşılaşıyorum. Bu resimler çok güzel yapılmış. Her resim bir diğerinden daha güzel yapılmış. Ancak bu güzel resimleri sergileyecek salon konusunda yetkililerin kendisine yardımcı olması gerekiyor" şeklinde konuştu.
Damat Ferhat ile gelin Muazzez Aksu, düğünlerinde sergi açan amcaları Abdullah Aksu'nun yaptığı resimleri düğünlerinde sergilemesinin kendileri için büyük bir sürpriz olduğunu belirtirken, bu sürprizin ileride güzel bir anı olarak hatırlanacağını belirtti.



İHA