PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Serçenin Ölümü =>> Gören duygulu gözlere doğru


kelebek35
03-24-2009, 19:08
Serçenin Ölümü

http://img223.imageshack.us/img223/7753/serceninolumu13qb.jpg




Bir baba ve çocuğu parkta yürüyorlardı. Çocuk şımarıkça babasını çekiştiriyordu. Ne görse almak istiyorhttp://www.izafet.com/images/smilies/smilev.gif babası da onu hiç kırmıyordu.

-Ben biricik oğlumu üzer miyim hiç!

Her istediğine kolayca ulaşan bir çocuğun nasıl doyumsuz olacağını ve büyüdükçe ya bencil ya da en ufak bir sorunda mutsuzhttp://www.izafet.com/images/smilies/smilev.gif asabi olacağını düşünmüyordu bile.

Çikolatahttp://www.izafet.com/images/smilies/smilev.gif dondurma oyuncak derkenhttp://www.izafet.com/images/smilies/smilev.gif çocuğun gözü yemyeşil dallara konan-kalkan güzel kuşlara takıldı. Babasının çocukluğunda yaptıklarıyla ilgili anlattıkları aklına geldi;

-Baba sen çoculuğunda sapanla kuş avladığını söylemiştin ya!

-Evethttp://www.izafet.com/images/smilies/smilev.gif köydeyken sapanla çok kuş avlamıştım.

Çocuk ağaçtaki kuşları gösterdi;

-Ben de senin gibi avlamak istiyorum.

Adam güldü;

-Yok be oğlumhttp://www.izafet.com/images/smilies/smilev.gif burda görürlerse kızarlar.

-Bana nehttp://www.izafet.com/images/smilies/smilev.gif ben de sapanla kuş avlayacağım.

Adam bir iki vazgeçirmek istedi ama şımarık yetiştirdiği çocuğunun vazgeçmeyeceğini hemen anladı.

-Tamamhttp://www.izafet.com/images/smilies/smilev.gif ben çevredeki oyuncakçılarda sapan var mı bir arayım. Bu arada sen dedenin yanına git otur ama kesinlikle dedene anlatma. Deden çocukluğumda bir gün kuş avladığımı duyunca çok kızmıştı banahttp://www.izafet.com/images/smilies/smilev.gif iyi bir de dayak atmıştı.

Çocuk istediğine kavuşacak olmanın sevinciyle dedesinin yanına koştuhttp://www.izafet.com/images/smilies/smilev.gif oturdu. Babasının nereye gittiğini soran dedesine sadece "Bana oyuncak almaya gitti." dedi. Parktaki güzel havayı içine çekenhttp://www.izafet.com/images/smilies/smilev.gif kuş seslerini dinleyip huzur bulmaya çalışan dedesi de başka bir şey sormmadıhttp://www.izafet.com/images/smilies/smilev.gif sustu.

**** ****

Az sonra babası gelmişti. Dede görmeden çocuğa göz kırpıp cebindeki şişkinliği işaret ettikten sonra;

-İstediğin oyuncaktan kalmamış oğlum. Gel seninle biraz da ağaçların arasında yürüyelim.

Çocuk sevinçle babasına koştu. Dedesi "istediği oyuncak alınmayınca ortalığı birbirine katardı bu çocuk. Büyümeye mi başladı nedir!" diye düşündühttp://www.izafet.com/images/smilies/smilev.gif fazla üzerinde durmadı.

Çocukla uzaklaşan baba fısıldadı;

-Ortalık yerde sapan kullanırsan herkes kızar. Hem ağaçların arasında daha çok kuş vardır.

**** ****

Dede oğluylahttp://www.izafet.com/images/smilies/smilev.gif torununun arkasından baktı; "Uslanıyor kerata uslanıyor." diye mırıldandı. Sonra yine çevreyi seyre daldı. Birden gözleri bir renkli kuşa takıldı; "-Alaca serçe." Yüzünde bir sevinç dalgası dolaştı." -Nadir kuşhttp://www.izafet.com/images/smilies/smilev.gif çocukluğumdan beri görmemiştim böyle rengarenk serçelerden." Yüreğinde bir heyacan duyduhttp://www.izafet.com/images/smilies/smilev.gif ayağa kalktı. Çocukluğundaki gibi kuşların peşisıra koşmak istiyordu sanki. Hatıraları da o kuşla gökyüzünde kanat çırpıyordu. "-Alaca serçe. Hey Allahımhttp://www.izafet.com/images/smilies/smilev.gif şu işe bak helehttp://www.izafet.com/images/smilies/smilev.gif dağda bayırda zor rastladığım serçehttp://www.izafet.com/images/smilies/smilev.gif bu parkta ha!". Kuşu takip ederkenhttp://www.izafet.com/images/smilies/smilev.gif kuşun dallar arasında bir yuvaya yaklaştığını gördü. Yüreği pırpır etti. Yuvada da bir dişi kuş vardı. Sankihttp://www.izafet.com/images/smilies/smilev.gif ağzında yemle gelen erkek kuşu karşılamak ister gibi sevinçle havalandı.

İhtiyar adam rahatsız etmemeye çalışarakhttp://www.izafet.com/images/smilies/smilev.gif biraz daha yaklaştı. Onların bu sevincine ortak olmak ister gibiydi.

Yuvanın olduğu ağaca epey yaklaşmıştıhttp://www.izafet.com/images/smilies/smilev.gif sevinçle kuşlara başını çevirmişti kihttp://www.izafet.com/images/smilies/smilev.gif dişi kuş göğsüne isabet eden bir taşlahttp://www.izafet.com/images/smilies/smilev.gif acı çığlıklar atarak havada çırpınmaya başladı.

İhtiyar adamhttp://www.izafet.com/images/smilies/smilev.gif kalbinin sıkıştığınıhttp://www.izafet.com/images/smilies/smilev.gif gözlerini yaşardığını hissetti. Kuşun çırpınarak gittiği yöne koştu. Kuşhttp://www.izafet.com/images/smilies/smilev.gif parkın ortasına düşmüştü. İhtiyar adam yaşaran gözlerini silmeye çalışırkenhttp://www.izafet.com/images/smilies/smilev.gif erkek kuş çırpınarak ölen dişi kuşun yanına kondu.

Her zaman insanlardan kaçan erkek kuşhttp://www.izafet.com/images/smilies/smilev.gif o anda yakındaki insanları görmüyor gibiydi. Eşinin yanına inmişhttp://www.izafet.com/images/smilies/smilev.gif bağırarak onu uyarmaya çalışıyor. Öldüğüne inanmıyormuş gibi sanki "Kalk insanlar geliyor" diye bağırıyordu.

Kuşun bağırışlarına toplananlarhttp://www.izafet.com/images/smilies/smilev.gif saygı ve acı dolu bir şekilde uzakta durdular. Ortalıkta kuşun feryadından başka ses duyulmuyordu. Kuş gagasıyla eşini kaldırmak istiyorhttp://www.izafet.com/images/smilies/smilev.gif itekliyorhttp://www.izafet.com/images/smilies/smilev.gif çekiştiriyorhttp://www.izafet.com/images/smilies/smilev.gif bağırıyordu.

Yaşlı adam torunuylahttp://www.izafet.com/images/smilies/smilev.gif oğlunun koşarak ağaçların arasından çıktıklarını gördü. Yüzlerinde ilk gördüğü gülüş ve torununun elindeki sapan herşeyi anlatıyordu. uzandı sapanı alıphttp://www.izafet.com/images/smilies/smilev.gif kırdı. oğluyla torununu ağlayan serçeyi görmeleri içinhttp://www.izafet.com/images/smilies/smilev.gif öne doğru itekledi. Torununa hiç bir şey söylemedi ama gözü yaşararak oğluna söylediklerinihttp://www.izafet.com/images/smilies/smilev.gif torununun da duyacağı yükseklikte söyledi;

-Eşini kaybeden şu kuşun feryadını dinle öncehttp://www.izafet.com/images/smilies/smilev.gif sonra da yuvada açlıktan ölecek yavruları düşün ve azcık vicdanın varsa utan. Çünkü ben senin bu yaptığından utandım.

Şımarık torunhttp://www.izafet.com/images/smilies/smilev.gif dedesinin ilk defa ağladığını görüyordu. Erkek kuşun feryadları karşısında kendisi dehttp://www.izafet.com/images/smilies/smilev.gif belki ilk defa şımarıklıktan değilhttp://www.izafet.com/images/smilies/smilev.gif kalbinde başka bir canlı için duyduğu üzüntüden ağlıyordu.

http://img151.imageshack.us/img151/3144/serceninolumu2cy.jpg