PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Müthiş tahıllar


Hasret
03-24-2009, 19:00
Güzel cilt için tahılların “tam” olmasına dikkat edin. Tahılların tam olması, cildinizin sıkı ve pürüzsüz olması için gereken vitaminler, mineraller, fitonutrient’ler, yağlar ve proteinler bakımından zengin olan kepek, tohum ve ince, şeffaf zarlarının da bulunması anlamına gelmektedir. İşlenmiş tahılların tohumları ve zarları ayıklanır, bütün besin ve lif değerleri gider, geriye kalan sadece kalorilerdir! Lifler glikozun kan tarafından emilim hızını yavaşlatır, vücudunuzun karbonhidratları işlemek için zaman kazanmasını sağlar, kan şekeri seviyesini düşürür, yaşlanmayı hızlandıran insülini de azaltır. Lifler aynı zamanda kalın bağırsağı güçlendirir ve boşaltım sisteminin düzenli çalışmasını sağlar. Tam tahıllar ayrıca işlenmiş tahıllara oranla glisemik indeks bakımından çok daha düşüktür.
Tahılların işlenme süreci yalnızca içindeki besinleri alıp götürmüyor, aynı zamanda basit karbonhidratlı besinlerin içini şekerle dolduruyor. Bu da, kandaki şekeri yakmaları için kas hücrelerine göndermekle görevli olan pankreasınıza fazla stres yapıyor. Bu da, vücut kendini düzene sokmaya çalışırken kan şekerinde dengesizliklere neden olur. Uzun vadede ise, iltihaplara sebep olarak yaşlanma sürecini hızlandırır. Onun için her zaman tam tahılları seçin -yani beyaz pirinç yerine esmer pirinç. Ekmek alırken de etiketini mutlaka okuyun! Çoğu “buğday” ekmekleri işlenmiş buğdaydan yapılmaktadır, sadece gerçek “tam buğday” ekmeklerinin besin ve güzellik anlamında değeri vardır.