PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tecavüzcüleri hadım edecekler


kayısıkentli
01-07-2008, 16:26
Tecavüz ve taciz suçunda hapse giren ve cezalarını çeken iki kişi, dışarı çıktıklarında tekrar tecavüz suçu işlememeleri için haplarla ya da enjeksiyon yoluyla hadım edilecek.

İngiltere'de taciz ve tecavüz suçlarından hapse giren iki kişi, dışarı çıktıklarında tekrar bu suçu işlememeleri için, kendi onayları doğrultusunda, her gün içecekleri haplarla 'kimyasal yoldan hadım edilecek'.

İngiliz Sunday Times gazetesinin haberine göre, kendilerine yönelik bu teklifi kabul eden, ismi açıklanmayan iki mahkum, serbest kaldıklarında ya her gün almaları gereken bir hap ya da ayda bir yapılacak enjeksiyonla, erkeklik hormonu testosteron seviyelerini ergenlik öncesi düzeyine çektirecekler.

Böylece cinsel dürtüleri ve tahrik olma kapasiteleri düşecek. Bununla birlikte yetkililer, bu ilaçlara maruz kalan kişilerin yine de cinsel ilişkiye girebileceğini ancak bunun çok zor olacağını belirtiyor.

SADİSTLER, ÖLÜSEVİCİLER VE 'RÖNTGENCİLER'

Eski İçişleri Bakanı John Reid tarafından geçen yıl gözden geçirilen ve kabul edilen bu yeni devlet programından ilk faydalanacak olan kişilerin, söz konusu iki mahkum olacağı ifade edildi. Cinsel suçları önlemeye yönelik bu programdan sadistler, ölüseviciler, 'röntgenciler' ve teşhirciler gibi ağır suçlar işlemiş kişilerin faydalanabileceği belirtiliyor.

İngiltere'de satılan libido düşürücü ilaçlardan Androcur adlı hap bu amaçla günde iki kez alınıyor. Testosteron üretimini azaltmıyor ama hormonun faaliyete geçmesini engelliyor. Enjeksiyon yoluyla vücuda verilen Leuprorelin adlı ilaç ise testosteron üretimini tamamen kesiyor.

BUSH: YA TESTİS YA İĞNE DEMİŞTİ
Kanada, Hollanda, İsveç ve Danimarka'da mahkumlara gönüllü temelde kimyasal hadım etme yöntemi uygulanıyor. ABD Başkanı Bush da Teksas Valisi olduğu dönemde cinsel suç işlemiş kişilere, ya zorunlu hadım etme iğnesi ya da testislerin alınması arasında bir tercih yapma seçeneği sunan bir yasaya imza atmıştı.