PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 50 bin YTL'lik yarışmanın sonuçları belli oldu


kayısıkentli
01-07-2008, 12:12
MÜSİAD’ın, toplam 50 bin YTL ödüllü “Bilgi Teknolojileri Proje Yarışması”nın (BİLTRONİK) jüri toplantıları sonucunda ödül kazananlar belirlendi.

http://image.haber7.com/haber/94739.jpg

Yarışmayı kazanan ve dereceye girenler 10 Ocak 2008 Perşembe günü Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın katılacağı bir törenle açıklanacak.

MÜSTAKİL SANAYİCİ VE İŞADAMLARI DERNEĞİ’nin (MÜSİAD), ülkemizin kalkınması için stratejik öneme sahip bilgi teknolojileri alanına dikkat çekmek, gelişmeyi motive etmek, başarıyı teşvik etmek amacıyla üniversite öğrencilerine yönelik düzenlediği ‘Bilgi Teknolojileri Proje Yarışması’nda ödül kazananlar geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen bir dizi jüri toplantısı sonucu belirlendi.

MÜSİAD’ın, bilgi teknolojileri konusunda geleceğin teknoloji liderleri olan gençleri teşvik ederek ve ödüllendirerek parlak beyinleri ortaya çıkarmayı hedefleyen yarışmasına 246 adet başvuru yapıldı.

Yarışma süreci hakkında bilgi veren MÜSİAD Bilgi Teknolojileri Sektör Kurulu Başkanı, Biltronik Organizasyon Komitesi ve Biltronik Jüri Başkanı Doç. Dr. Davut Kavranoğlu, “Bu yıl ilk defa düzenlediğimiz bilgi teknolojileri yarışmasında beklentilerimizin üzerinde ve kaliteli başvurular aldık” dedi.

Toplam 50 bin YTL değerinde ödül dağıtılacak olan yarışmaya gösterilen ilginin son derece memnuniyet verici olduğunu belirten Kavranoğlu, başvuruları değerlendirirken orijinal, faydalı ve iyi hazırlanmış birçok projenin olmasından dolayı seçimde zorlandıklarını ifade etti.

Açıklamasında, Türk ekonomisinin arzulanan seviyeye gelmesi için bilgi teknolojilerinin önemine değinen Kavranoğlu, “Katma değeri yüksek ürünler üretebilmek için bilgi teknolojilerinin sunduğu imkanlardan faydalanmalıyız. Ayrıca, sadece başkalarının ürettiği teknolojilerden faydalanmakla yetinmeyip mutlaka bilgi teknolojileri üreten bir ekonomiye sahip olmalıyız. MÜSİAD olarak bu bilinçle çalışmalarımızı yürütmekteyiz. Yarışmayı kazanan gençlerimize bizim verdiğimiz desteğin yanı sıra, KOSGEB’in de iş kurmaya yönelik önemli bir desteği olacak” dedi.

Ödül töreni için hazırlıkların devam ettiğini belirten Kavranoğlu, Maliye Bakanımız Sayın Kemal Unakıtan’ın yanı sıra iş ve siyaset dünyasından çok önemli isimlerin toplantıya davet edildiğini belirtti. Törene projelerini yarışmaya gönderen öğrencileri ve önümüzdeki yıllarda katılmasını beklediğimiz bütün Teknoloji aşıklarını da bekledikleri ifade eden Kavranoğlu, “Yarışmayı kazananlar da ilk defa orada öğrenecekler” dedi. Kavranoğlu, 246 proje arasından yarışmada finale kalan 11 projeden çoğunun Biltronik yarışması için hazırlandığını da vurguladı.

Jüri üyeleri hakkında da bilgi veren Kavranoğlu, Türkiye’nin bilgi teknolojileri alanında yetişmiş çok değerli isimlerinin ve iş dünyasının temsilcilerinin yer aldığı bir seçici kurul oluşturduklarını söyledi. Kavranoğlu, jüri üyelerini şöyle sıraladı:

Doç. Dr. Davut Kavranoğlu (Jüri Başkanı), Dünya Gazetesi Yazarı Dr. Rüştü Bozkurt, Yıldız Holding Bilgi İşlem Departmanı Sorumlusu Dr. Tanju Çataltepe, Fatih Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal Fidanboylu, Multitek Arge firmasından Doç. Dr. Ensar Gül, KOSGEB İkitelli Bölge Müdürü Mustafa Kaplan, Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Derviş Karaboğa, Uyumsoft Genel Müdürü Mehmet Önder, Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ercan Öztemel ve Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şeref Sağıroğlu.


</H2>