PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Büyükanıt ile ters düştüğü tek konu


kayısıkentli
01-07-2008, 12:10
Köksal Toptan, bir kaç gün önce Org. Büyükanıt'la Çankaya Köşkü'nde aralarında geçen konuşmanın ne olduğuna açıklık getirdi. Toptan basının senaryolara ilginç bir yanıt verdi:

''DTP, öncelikle PKK'nın terör örgütü olduğunu net bir biçimde ortaya koymalı'' diyen TBMM Başkanı Köksal Toptan, DTP lideri Nurettin Demirtaş için de, ''Sanki tutuksuz yargılansaydı daha iyi olurdu gibime geliyor'' dedi.

CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Yavuz Oğhan'ın sorularını yanıtlayan Toptan, DTP'nin, PKK'ya "terör örgütü" dememekte ısrar etmesiyle ilgili olarak, "Şu ana kadar Meclis'teki çalışmaları beni rahatsız etmedi. Ancak Meclis dışındaki söylem ve eylemleri halkı olduğu gibi beni de endişeye sevkediyor. Arkadaşların böyle yapmaması gerekir" dedi.

"Diyarbakır'da gördüğümüz gibi terörün masum yüzü, savunabilir tarafı yoktur" diyen Toptan, "(DTP'nin) Bu politikası devam ettiği sürece gerginlik unsuru olarak her zaman karşımıza çıkar. Halkın tepkileri olabilir. Vatandaşlarımızdan zaman zaman tepki alıyorum. Halen durduğum noktadayım. Meclis'teki çalışmalarından memnunum. Dışarıdaki faaliyetlerinde kendilerini kontrol altına almaları gerekir" diye konuştu.

Toptan, DTP'li vekillerin PKK'nın terör örgütü olduğunu söyleyip eylemleriyle bunu kanıtlamak durumunda olduklarını kaydetti.

Meclis Başkanı, "Aksine bu, kendileri için ortaya konan bir şansın ellerinin tersiyle itilmesi anlamına gelir. Sadece biz değil Avrupa Parlamentosu da bunu söylüyor" diye konuştu.

Kapatılma istemleri

Toptan, DTP'nin kapatılma davası ile Genel Başkan Nurettin Demirtaş'ın tutuklanmasına ilişkin soruya, "Kapatma iddianamesi gerekçelerine baktığımızda, bunun parlamento dışı eylem ve söylemlere dayandığını görüyoruz. Anayasa Mahkemesi'nin son kararını olumlu karşılıyorum. Yargı sürecini bekleyeceğiz, göreceğiz" yanıtını verdi.

Yargı kararlarını tartışmanın doğru olmadığını söyleyen Toptan, "Mahkeme kararına saygı gösteriyorum; ama sanki (Nurettin Demirtaş) tutuksuz yargılansaydı daha iyi olurdu gibime geliyor" ifadesini kullandı.

Sınır ötesi operasyon

Toptan, sınır ötesi operasyonla ilgili olarak da, "TSK, hükümetin verdiği görevi tam anlamıyla yerine getirdi ve yerine getirmeye devam ediyor. Silahlı mücadelenin benzer yönleri var. İlk kez hemen hemen bütün dünya Türkiye'nin terör mücadelesinin arkasında durdu, destek verdi" diye konuştu.

"Koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devleti, dünyanın en büyük ordularından biri olan Türk ordusu niye terör örgütünü ortadan kaldıramadı?" denildiğini belirten Toptan, "Terör örgütünün hedefi Türkiye'yi bölmek, parçalamak. Bunu becerebildi mi? Kesinlikle hayır. Bardağın dolu tarafına bakmak lazım. Geldiğimiz noktayı çok önemsiyorum" dedi.

Şehirlerdeki terör eylemleri

Terörün hemen ortadan kalkamayacağına işaret eden Toptan, "Terör örgütü, bir çaresizliğin sonucu, kontrolü biraz daha zor olan eylem türüne başladı. Metropollerde, büyük şehirlerde bombalama veya canlı bomba yöntemiyle eylemlere girişti. Eyleme geçmeden yakalananlara bakıldığında, polis de TSK mensupları kadar başarı sağlıyor" ifadesini kullandı.
Toptan'ın Büyükanıt ile ters düştüğü tek konu
Köksal Toptan, bir kaç gün önce Meclis'te Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'la hararetli bir şekilde aralarında geçen konuşmanın ne olduğu konusunda basında çıkan iddialara tepki gösterdi. Konuşmanın Meclis Taburu ile ilgili olmadığını belirtek Toptan, Sayın Genelkurmay Başkanı ile her konuyu konuşabileceğini ancak bunun görüş ayrılığı şeklinde yorumlanmasının yanlış olacağını ifade etti. Toptan, Büyükanıt'la ters düştükleri tek konunun Fenerbahçe-Galatasaray mevzusu olabileceğini de sözlerine ekledi.

http://www.youtube.com/watch?v=Ans4r4gybnM