PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 'AK Parti, artık bir dünya markası'


kayısıkentli
01-06-2008, 23:25
Başbakan Erdoğan, AK Parti'yi sipariş üzerine kurmadıklarını söyledi. Partiyi, milletin verdiği karara uyarak kurdukları için iktidara gelindiğini belirten Erdoğan, bir dizi mesaj verdi:


AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Türkiye markası olmayı aştığını ve bir dünya markası olduğunu söyledi.

Erdoğan, Kağıthane Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen AK Parti Kağıthane İlçe Kadın Kolları 2. Olağan Kongresinde konuşma yaptı. ''Uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece'' diyerek konuşmasına başlayan Erdoğan, AK Parti'nin kurulduğu 14 Ağustos 2001'den bu yana bu yürüyüşüne kararlılıkla devam ettiğini söyledi.

Erdoğan, AK Parti'nin Türkiye'de ilden mahalleye kadar tüm örgütlenmesini gerçekleştiren bir parti olduğunu dile getirerek, bunun partinin dinamik yapısının göstergesi olduğunu ifade etti.

-BU PARTİYİ SİPARİŞ ÜZERİNE KURMADIK-

Partiyi kurdukları zaman, AK Parti'nin sadece bir Türkiye markası değil dünya markası olacağını ifade ettiklerini anımsatan Erdoğan, ''Bugün AK Parti bir Türkiye markası olmayı aşmış, bir dünya markası olmuştur'' dedi. Erdoğan, dünyadaki değişik üniversitelerde AK Parti ile ilgili tezler hazırlandığını da belirterek, şöyle konuştu:

''Akıl, bilim ve tecrübe bizim bu çalışmamıza yön vermiştir. Biz sipariş üzerine partimizi kurmadık. Türkiye'de milletin verdiği karara uyarak partimizi kurduk. AK Parti milletin düşünce ufkundan, ihtiyacından doğmuş bir partidir. Özelliğimiz burada, güzelliğimiz de burada. Bunu bu şekilde devam ettirdiğimiz sürece AK Parti'nin büyümesi ve güçlenmesi aynen devam edecektir.''

-''KADIN KOLLARI PARTİNİN OMURGASI''-

Erdoğan, konuşmasında Kadın Kolları'nın partinin omurgası olduğunu da vurgulayarak, ''Kadın Kolları'nın çok önemli bir yeri var. Kale içeriden fethedilir. Biz buna inanıyoruz'' dedi.

AK Parti'nin dünyanın birçok ülkesinden kendine kardeş parti seçtiğini de belirten Erdoğan, bu partilerin Türkiye'ye gelip çeşitli çalışmalar yaptıklarını ve AK Parti'den çok şey öğrendiklerini ifade ettiklerini söyledi.

Erdoğan, AK Parti'nin teori ile pratiği buluşturan bir parti olduğunu da kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü:
-BARAJI AK PARTİ Mİ KOYDU?-

''Ortaya çıktık, 16 ay sonra ilk seçim oldu ve AK Parti yüzde 34,4 oy ile Türkiye'nin iktidarına oturdu. Parlamentoda aldığı milletvekili oranı ise yüzde 65. Bunu bile hazmedemediler. Ne dediler? 'Bu yüzde 25'tir' dediler. Ya onlar hesap bilmiyor, ya biz hesap bilmiyoruz.

Nasıl oluyor da yüzde 25 olur? Sandıktan alınan oy yüzde 34,4 ama sistem içinde 'baraj' demişler. Bu barajı AK Parti mi koydu? Yok. Kim koydu? AK Parti gibi düşünen siyasi anlayışları yok etmek isteyenler koydu. O yok etmek isteyenler ne yazık ki kendileri yok olup gittiler.

Gördüğünüz gibi son seçimlere hiç giremediler. Kayıp ilanı ile arananlar var, bu hale geldi. Fakat biz ne dedik? 'Asla rehavete kapılmayacağız, asla şımarmayacağız, bize tevazu yakışır' dedik. 'Bu tevazu ile kararlılıkla yola devam edeceğiz' dedik. Onun için de son seçimde neydi sloganımız? 'Durmak yok, yola devam'...''


AA