PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : DP'nin yeni genel başkanı Soylu


kayısıkentli
01-06-2008, 23:23
DP'nin bugün yapılan genel kurulunda, iki turda hiçbir aday gerekli salt çoğunluğu elde edemedi. 3. turda Süleyman Soylu en çok oyu alarak DP'nin yeni genel başkanı seçildi
http://image.haber7.com/haber/94680.jpg
DP’nin, Selim Sırrı Tarcan Spor Salonu’nda devam eden 4. Olağanüstü Kongresi’nde, ikinci tur oylamaya 8 aday katıldı. İlk tur oylamada gerekli oyu alamayan Çağrı Erhan ve Süleyman Soylu’nun yanı sıra, Ramazan Yazgan, Namık Kemal Bingöl, Hasan Ateş, Eşref Ünal, Yılmaz Mümin Uçkan ve Cemal Önez yarışa devam etti.

Adaylardan Kani Aydoğdu ile Hayrettin Özaydın ise ikinci tur öncesinde Çağrı Erhan lehine çekildi. Kongrenin sürprizi ise, daha önce Süleyman Soylu’ya destek için adaylıktan çekilen Seyhan Yücel’in, ikinci tur oylamanın başında, Çağrı Erhan’a destek vermesi oldu.
Serhan Yücel’in liste anlaşmazlığı nedeniyle karar değiştirdiği öğrenildi. Kongre oylamalar sırasında sık sık, Erhan ve Soylu’yu destekleyenler arasında tartışmalar yaşandı. Tartışmaların yer yer, kongre salonu dışında kavgaya dönüştüğü belirtildi.

İkinci tur oylamada sonuçlar şöyle oldu:

Katılan Delege Sayısı : 873
Geçerli Oy :870
Geçersiz Oy 3
Süleyman Soylu : 472
Çağrı Erhan : 397

Oylamada, Namık Kemal Bingöl 1 oy alırken, diğer adaylara oy çıkmadı.
2. tur öncesinde, daha önce Süleyman Soylu lehine çekildiğini açıklayan eski genel sekreterlerden Serhan Yücel, Çağrı Erhan'a destek verdi. Yücel, hazırlanan GİK listesine tepki gösterdiği için Erhan'a destek verdiğini açıkladı.

Genel başkan adaylarından Hayrettin Özaydın da 2. tur öncesi genel başkanlık yarışından çekilerek, Çağrı Erhan'a destek verdi.
EN ÇOK OYU ALAN SEÇİLECEK
2. Turda da çoğunluk sağlanamamasının ardından üçüncü tur oylamaya geçilecek. Üçüncü tur oylamada en çok oyu alan aday genel başkan seçilecek.
Süleyman Soylu, 3. turda en çok oyu alarak yeni genel başkan oldu.


Haber 7 / AA