PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hamilton söktü, aldı!


baba_yorgun
11-08-2007, 04:41
http://www.milliyet.com.tr/2007/08/06/spor/resim/axspo01.jpg

Formula 1'de Türkiye GP'si öncesi son yarış olan Macaristan'da Fin pilot Kimi Raikkonen'in büyük baskısına rağmen zirveye çıkan İngiliz Hamilton, hem bir yarış aradan sonra kürsüye döndü, hem de Fernando Alonso'nun cezasıyla sarsılan ve takım puanı alamayan McLaren'in tesellisi oldu

Macaristan Grand Prix'sinde yarış aslında bir gün önce, sıralama turlarında başlamıştı! Fernando Alonso'nun pit çıkışında takım arkadaşı Lewis Hamilton'ı 10 saniye engellemesiyle başlayan karmaşada fatura, McLaren'e çıkmış, hakemlerin kararıyla İngiliz ekibi çok bel bağladığı Macaristan'da daha start verilmeden muhtemel tüm takım puanlarından olmuştu. Alonso da 'düşman kardeş' olarak yaptığı 'sabotajın' cezasını pistte kazandığı pole pozisyonu Hamilton'a kaybedip altıncı sıraya düşerek ödemişti.
Ferrari'de ise kötü bir sıralama turu sonrası 14. cepte kalan Felipe Massa'nın da tehlike olmaktan çıkmasıyla Kimi Raikkonen, Hamilton'ın tek rakibi olarak kalmıştı. İşte iki pilotun çekişmesi, geçişin çok zor başarıldığı Hungaroring'deki yarışın tek eğlencesi oldu. Diğer pilotlardan henüz ilk turlarda kopan iki yıldızdan Hamilton kaçıyor, Raikkonen kovalıyordu. İlk pit stopu bile aynı anda yaptılar. İkinci pite önce giren Fin pilot, son turlarda arayı yeniden bir saniyenin altına indirmeyi başardıysa da rakibinin tüm baskısına direnen Hamilton, hata yapmadan finişi ilk sırada buldu.
Gözler İstanbul'da
Önce Ralf'in arkasına takılan Alonso da BMW Sauber'den Heidfeld'i geçemeyince podyum şansını kaçırdı. Massa ise trafiğe takılınca ancak 13.sırada finiş görebildi.
Bu sonuçla Hamilton, 11. yarış sonunda genel klasmanda Alonso ile arasındaki puan farkını yediye yükseltirken, Raikkonen de Massa'yı geçip, üçüncü sıraya oturdu. Markalar'da ise lider McLaren, cezası nedeniyle çok değerli 16 puandan olurken, sadece 8 puan çıkarabilen takipçisi Ferrari aradaki farkı 19 puana indirdi.
Ve şimdi gözler, bir sonraki durak Türkiye GP'sine çevrildi. Üç hafta sonra İstanbul Park'taki randevunun, McLaren ile Ferrari arasında hem pist üzerinde, hem de pist dışında iyice keskinleşen çekişmede çok önemli bir dönüm noktası olması bekleniyor.





PİLOTLAR KLASMANI
1. Lewis Hamilton
McLaren
80 p
2. Fernando Alonso
McLaren
73 p
3. Kimi Raikkonen
Ferrari
60 p
4. Felipe Massa
Ferrari
59 p
5. Nick Heidfeld
BMW
42 p
6. Robert Kubica
BMW
28 p
7. Giancarlo Fisichella
Renault
17 p
8. Heikki Kovalainen
Renault
16 p







MARKALAR
1. McLaren
138 p
2. Ferrari
119 p
3. BMW
71 p
4. Renault
33 p
5. Williams Toyota
20 p
6. RedBull Renault
16 p
7. Toyota
12 p
8. Super Aguri
4 p