PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Zakkum’dan Yeni Klip Çalışması: "Hipokondriyak"


tomqoliq
03-17-2009, 17:26
http://www.anatolianrock.com/images/news_images/548544244zakkm_b.jpg
Zakkum grubu, “Zehr-i Zakkum” isimli ilk albümlerinden “Ah Çikolata”, Teoman düetli “Zehr-i Zakkum” ve “Ahtapotlar” kliplerinden bu yana sürdürdüğü 13 aylık sessizliği bozdu ve albümün epik şarkısı
“Hipokondriyak” için çektiği yepyeni video klip çalışmasıyla geri döndü…

“Hastalık hastası” anlamına gelen “Hipokondriyak” kelimesi, Zakkum’un ayni isimli şarkısına çektiği klipte de her yönüyle vücut buluyor.

Şarkı, yalnızlık, depresyon ve paranoya kavramları arasında gidip gelen bir konsepti anlatıyor ve “Yalnızlık bir ilaç mıdır, yoksa hastalığın kendisi mi?” veya “Seni hiç terketmediler mi?” gibi iç sorgulamalardan oluşmakla birlikte, “Hayat keşke bu kadar etobur olmasaydı” ve “Bir beraberlik yaşlanırken, bir terkediş gençleşir” gibi cümlelerle dinleyicilerin şarkıya kapılmasını sağlayacak bir nitelik taşıyor.

Video klip için özel olarak oluşturulan otel odası konseptinin kurulumu için 24 saate yakın çalışıldığı ve çekimlerin iki gün süresince devam ettiği göz önünde bulundurulduğunda, çalışma için gösterilen özeni görebilmek mümkün…

Senaryosu ve konsept tasarımı "Zakkum" grubuna ait olan klipte, grup elemanları dört sorunlu karakteri canlandırmak üzere kamera karşısına geçtiler ve grubun müzik performansı içerikli diğer kliplerinden farklı olarak, özel bir oyunculuk sergilediler.

Çekimleri Şubat ayı başında "Ankara MGA Yapım Platoları"’nda 35 mm olarak gerçekleştirilen video klibin yönetmenliğini, "Ümit Kara", görüntü yönetmenliğini ise "Kadir Köymen" üstlendi. Şarkı, video klip versiyonu için orjinal süresine göre kısaltıldı ve süresi 6.10’dan 4.50’ye indirildi.