PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ayak Bakımı


morciii
01-06-2008, 14:08
SORU :Koyu oje sürmeye bayılıyorum ama
tırnaklarımı lekeliyor. Çözüm nedir?
Süreceğiniz ojenin altına koruyucu şeffaf bir kat oje sürmenizde fayda var. Daha az pigment içeren açık renk ojeler bile tırnak renginizi bozabilir. Bunu yaparak tırnağınızı koruduğunuz gibi ojenizin daha iyi sürülmesini de sağlarsınız.

SORU : Kırılgan tırnakların bir çözümü var mıdır?
Kırılgan veya çatlamış tırnakların tedavisi için günde 1-2 kez kütikül yağıyla tırnaklarınıza masaj yapmayı deneyin. Yağ kolaylıkla emildiğinden çatlaklara nüfuz eder ve cildi de nemlendirir.

SORU : Zor bir günün sonunda ayaklarımı canlandırmak için ne yapmalıyım?

Yorgun ayakların dinlendirilmesi için en kolay yöntem serinletici-naneli bir ayak jeliyle ayaklarınızı ovmak veya bir ayak masaj aleti edinmektir. Masaj aleti sayesinde dolaşım düzeleceğinden genel bir rahatlama da hissedeceksiniz. Bir diğer alternatif iyi bir nemlendirici kremi gün sonunda kullanmak üzere buzdolabında serinletmeniz ve yorgun
ayaklarınıza uygulamanızdır.

SORU : Ayaklarımın altındaki deri çok sert ve yürüyünce ağrı veriyor. Bunun çaresi var mı?
Ayaklar yaz aylarında açık ayakkabılar nedeniyle oluşan dış saldırılara karşı kendilerini oluşturdukları koruma tabakasıyla korur. Kış aylarında çorap ve kapalı ayakkabılar sayesinde bu tabaka yok olur. Ayaklarınızın altındaki sert tabakayı yok etmek için AHA içeren kremler kullanın. Bunlar ölü hücreleri zarar vermeden yok ederler. Topuk törpüsü kullanmayın çünkü ayak kendini bu yönteme karşı korumak için sert bir tabaka oluşturacak ve eskisinden daha sert şekilde yapılanacaktır. Daha yumuşak bir ponza taşı işe yarayabilir.

SORU : Erkeklere oranla kadınlar daha çok ayak problemi yaşar. Neden?
Bunun ana sebebi ayakkabılardır. Çoğu erkeğin yaptığı gibi, her gün kısa topuklu ve geniş bir ayakkabı giymek modaya uymaz! Kadınlar göze hoş görünmek ister ve moda genellikle rahat değildir. Moda uğruna giyilen çoğu ayakkabı ayağın doğru açıda, doğal şekliyle basmasına imkan vermez. Günümüzde kadın ayakkabıları da gittikçe daha rahat ve sağlıklı hale getirilmeye çalışılıyor. Ama sorunların erkeklere oranla fazla olması genellikle güzelliğin rahatlıkla çakışmasından ortaya çıkıyor.

SORU : Doğru ayak bakımı nasıl olmalı?

Sağlıklı ayaklara sahip olmak için öncelikle tırnakların düzenli olarak (tercihen küt) kesilip törpülenmesi gerekir. Törpüleme yapılırken tek yöne doğru yapılması tırnakların çatlamasına mani olacaktır. Tırnakların altı fazla sert olmayan bir tırnak çubuğuyla temizlenmelidir. İyi bir cilt kremi de ayakların nemlenmesini sağlayarak onların canlılığını koruyacaktır. Haftada 1-2 kez kendinize 10 dakikalık ayak banyosu lüksünü tanıyın. Bu seanslar ayaklarınıza olduğu kadar moralinize de iyi gelecektir. Sportif faaliyetlerin çoğu ayaklara yük bindireceğinden nasır ve yaralara yol açabilir. Bunları önlemek için tabanlarınızda anti-perspirant kullanmanız ve ayak bakımınızı aksatmamanız önerilir.
Son olarak: zaman buldukça ayak bileklerinizle iki yana doğru dairesel hareketlerle egzersizler yapın. Gündelik yorgunluklardan ayaklarınızı arındırmanıza faydası olacaktır.