PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ÖLümü İzLerken..


Hasret
03-15-2009, 23:26
Gözlerinden akan yaslara hâkim olamiyordu. Akibetini bildigi bir hayat için neden çalismamisti? Ömrünün er geç son bulacagini bile bile gelecegini neden karartmisti? Cennetin yolunu kendi kendine kapatmishttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif cehennemin yolunu da alabildigine açmisti yasantisi ile. Hiç bu ana gelecegini düsünememisti.

Genç adam gözlerini güçlükle araladi. Zifiri karanlikta hiçbir sey göremiyor; sadece bunaltici küçük bir yerde oldugunu hissediyordu. Ayaklarinihttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif ellerini kimildatmak istediyse de basaramadi. Basini saga sola çevirmek istedi; bir türlü vücuduna hükmedemedigini anladi. Neler olup bittiginihttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif en son neler yaptigini hatirlamaya basladiginda isehttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif çaresiz bir sekilde gerçegi kabullendi.

"Burasi mezar olmaliydi. O da ölmüstü." Buna inanamiyordu; ama ne olursa olsunhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif ne yaparsa yapsinhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif bunu geri çevirme gibi bir imkâninin olmadiginin da farkindaydi. Bu olmamaliydi. Agzinda arkadaslariyla beraber kendinden geçene kadar içtigi içki kokusuhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif elinde isehttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif yine arkadaslariyla oynadigi kumar kâgitlarinin kiri vardi.

En azindan bunlar olmadan ölseydi. Ellerinden o pis kirihttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif nefesinden keskin alkol kokusunu yok edebilseydi. Üzerindeki agirlik gittikçe daha da artiyorhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif hem vücudu hem de yüregi müthis bir sizi hissediyordu. Evethttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif en azindan simdi olmamaliydi. Karisi ve çocuklarihttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif eve dönmedigini görünce ne yapacaklardi? "Üzülürler mi acaba?" diye geçirdi içinden. Çocuklarini hirpalayanhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif annelerini dövenhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif aldigi alkolün etkisiyle önüne çikana satasanhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif çocuklarin rizkini ve nafakasini kumar ve içki ile tüketen bir baba eve gelmediginde üzüntü duyarlar miydi acaba?... Ya annesi? En son ne zaman görmüstü annesini? Bir hafta önce idi; kumar parasi bulamamishttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif borç para almak için gitmisti annesine. Para vermeyen annesini hirpalayip bileziklerini alarak uzaklasmisti oradan. Annesinin onun ardindan;

"Oglumhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif pisman olacagin seyleri yapma! Sana beddua etmek istemiyorum. Kendine gel yavrumhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif yalvaririm kendine gel." diye haykirislari arasinda hizla uzaklasmisti oradan.

Ya arkadaslarihttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif komsularihttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif akrabalari? Her biri ile problem yasamisti. Onun yasantisini hos görmedikleri için ne onun evine geliyorhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif ne de onu evlerine davet ediyorlardi. Tüm iliskilerini koparmislardi onunla. Ardindan iyilikle konusacakhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif bir Fatiha okuyacakhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif ölümüne gerçekten üzülecek hiç kimsesi yoktu.

"Keske tekrar dünyaya dönebilsemhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif yaptigim tüm hatalarimi telafi ediphttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif içkiyi kumari birakip insanlarla iç içe dostane bir hayat sürebilsem. Allah'imhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif tekrar dünyaya dönebilsem."

Bunun bir yolu var miydi acaba? Geriye dönüp yapilan tüm hatalari telafi etmek mümkün mü idi?.. Cehennem kenarina kadar gelip sonra cenneti hak etmek için dünyaya geri dönmek mümkün mü? Elbette mümkün olmadigi bir gerçek. Bu gerçekhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif genç adami daha da telaslandirdi.

"Annem kendine gelhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif dediginde keske onu dinleseydim. Allah'imhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif yalvaririm bana bir firsat daha verhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif ne olur!"

Tüm bunlari söylerken gözlerinden akan yaslara hâkim olamiyordu. Akibetini bildigi bir hayat için neden çalismamisti? Ömrünün er geç son bulacagini bile bile gelecegini neden karartmisti? Cennetin yolunu kendi kendine kapatmishttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif cehennemin yolunu da alabildigine açmisti yasantisi ile. Hiç bu ana gelecegini düsünmemisti. Daha gençti. Ölüm yaslilar içindi aslindahttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif onun daha çok zamani vardi. Belki yasasaydi dogru yolu bulurdu? Neden genç yasta ölmüstü ki?

"Kimi kandiriyorum ben. Yüz yasima da gelsemhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif ayni hayati sürdürürdüm mutlaka."

Bunlari düsünürkenhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif vücudundaki agirlik gittikçe onu rahatsiz etmeye baslamisti. Bir kurtulabilseydi bundan. Derin bir sessizlik hâkimdi. Insanin içini ürpertenhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif yüregini sizlatan korkunç bir sessizlik. Ve aniden çildirtan sessizlik bozuldu.

"Allahu Ekber Allahu Ekber....

Ezan sesiydi bu! Evethttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif ezan sesi! Daha önce hiç dikkatini çekmemisti bu ses. Ve çok güzelhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif insani rahatlatan bu çagrihttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif onu hiç etkilememisti böylesine. Ezanin bitiminden sonra içeriye hafif bir isik yansidi. Gün agarmaya baslayincahttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif olup biteni anlamisti. Evindeydi. Sarhos bir vaziyette gelmis. Evin içerisinde bilinçsizce gezinirken masaya tutunmustu. Ayakta bile zor duran bedeni yigildi yere. Masayi da düserken üzerine devirmisti. Yasiyordu. Masayi itti üzerinden. Uyusmus ayaklarinihttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif ellerini hareket ettirdi usulca. Hiç bu kadar sevinmemisti. Hayati boyunca hiç bu kadar mutlu olmamisti. Oturdugu yerden düsüncelere daldi. Simdi ne yapacakti peki? Eski yasantisina geri mi dönecekti? Yoksa ölümü bu kadar yakin hissettikten sonra cennetin yolunu açacak ameller mi yapacakti? Kararli bir sekilde dogrulup abdest aldi. Ve bu yasina kadar yönelmedigi Rabbine yöneldi gönül rahatligiyla. O henüz namaza durmustu kihttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif karisi kapiyi açti. Gördügü manzaraya inanamadi. Çocuklarinin babasihttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif hayat arkadasihttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif o namaz kilarken dalga geçtigi esi Rabbinin huzurundaydi. Elleri semada gözleri yasli binlerce kere sükretti Rabbine.

Dudaklarindan su ilâhî kelam döküldü:

"Hamd âlemlerin Rabbi olan Allah'a mahsustur."