PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Mülakatta Bunları ASla Yapmayın


ALONE53
03-15-2009, 19:27
MÜLAKATTA ASLA BUNLARI YAPMAYIN;

Uzmanların mülakatta yapılmaması gerekenlerle ilgili önerilerine dikkat edin:

1. Faaliyet alanını unutmayın: Birden çok yere başvurduysanız her an başınıza gelebilir. Çağrıldığınız firmanın faaliyet alanını unutabilirsiniz, aman dikkat!

2. Firmaları karıştırmayın: A firmasına gidiyorum diye B firmasına gitmek mülakatta sizi çok güç durumda bırakabilir. Bunu önlemek için yaptığınız müracaatlarla ilgili notlar alın.

3. Tok müşteri olmayın: Zaten çalışmakta olduğunuz bir işiniz var veya CV gönderdiğiniz birkaç firma birden sizinle görüşmek istiyor. Bu durumda havaya girmek veya ‘tok müşteri’ rolü oynamak görüşmenizin başarısız geçmesine neden olur.

4. Aşırı heyecan yaratmayın: Uzun zamandan beri istediğiniz gibi bir iş bulamadıysanız aşırı heyecanlanabilirsiniz. Bu da konuşmanızın akışını bozar, terleme, göz teması kuramama gibi aleyhinize sonuç verecek durumlar yaratabilir. Tecrübeli bir mülakatçı sizi rahatlatabilir ama siz bunu karşı tarafın insafına bırakmayın.

5. Gereksiz konuşmalar yapmayın: Belki de hiç fark edilmeyecek detayları su yüzüne çıkarmayın. "Ay, kusura bakmayın, çantama çamur sıçradı" ya da "Ay, kusura bakmayın, CV’min kağıdı biraz buruştu" gibi gereksiz cümleler kurmayın.

6. Aşırılıklardan uzak durun: Aşırı hırslı ya da aşırı duygusal, aşırı istekli ya da aşırı girişken olmak gibi ruh hallerinden kaçının. Hırs, duygusallık, isteklilik, girişkenlik ancak ölçülü olduğu sürece size puan kazandırır.

7. İçtenliğinizi kaybetmeyin: İşe ne kadar ihtiyacınız olursa olsun, samimiyetsiz davranırsanız, rol yaparsanız unutmayın ki bunu karşınızdaki kişi hisseder ve tercih edilme şansınızı kaybedersiniz.

8. Dedikodu yapmayın: Daha önceki iş yerinizle ilgili olumsuz, dedikodu mahiyetinde şeyler söylemeyin.

9. Polemiğe girmeyin: Görüşmeciyle hiçbir konuda polemiğe girmeyin.

10. Tuzağa düşmeyin: Stres mülakatlarında, görüşmeci birden fazla yöneticiyle görüştürülür. Bu yöntemde mülakatçıların rol dağılımı önceden yapılmıştır. Biri görüşmeciye çok iyi davranırken diğeri herhangi bir konuda olumsuzluk sergiler. Amaç görüşmeciyi iyice kızdırıp tepkilerini ölçmektir. Bu durumda izleyeceğiniz en doğru yol serinkanlı olmaktır. Aşırı tepki vermeyin ve asla bağırmayın. "Bunu neden sormuştunuz?" gibi sakin sorularla cevap verin.

Başarılı bir görüşme için

Siz de, sizinle mülakat yapan kişi de mülakat kurallarını biliyor olabilirsiniz. Ama yine de mülakatta etkili olabilmek için şu vazgeçilmez kurallara uyun:

• Düzgün bir görünümde olun.

• İş yerinin ve işin mahiyetine aşina olduğunuzu belli edin.

• Kendinizi anlatırken pozisyonla ilgili tecrübelerinizi ön plana çıkartın.

• İşe olan istekliliğinizi belli edin.

• Görüşmeyi bitirirken, iş gerçekleşmese bile firmanızı tanımaktan memnunum mesajı verin.

• İşin mahiyetini dinlemeden, ödeme planı ve çalışma saatleri gibi sorular sormayın.

• İşe yarayacağını düşünerek araya tanıdık sokmak gibi yaklaşımlardan kaçının.

_SoN_
01-03-2015, 16:18
mutlaka dikkate alınmalıdır.

termiz
09-04-2019, 10:10
önemli maddeler.. çok fazla heyecan olmayınca insan bir biçimde üstesinden geliyor gerçi :)

arkan
09-04-2019, 14:46
Teşekkürler.

blackred
09-30-2020, 10:51
CV hazırlama, mülakat teknikleri, görüşme anı, Kariyer Yönetimi ve etkili kariyer planlaması gibi hepsini sadece bir kurs içerisinde barındıran bir eğitim üstelik kursu bitirdikten sonra hemen sertifikanızı alabiiyorsunu
https://www.uzemku.com/home/course/cv-haz%C4%B1rlama-m%C3%BClakat-teknikleri-kariyer-y%C3%B6netimi-planlama/285