PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Görüşmeye Çağrıldıysanız!!


ALONE53
03-15-2009, 19:23
GÖRÜŞMEYE ÇAĞRILDIYSANIZ ;


1. Görüşmeye gideceğiniz yerin telefon numarasını alın.

2. Görüşeceğiniz kişinin ismini, unvanını ve firma içindeki pozisyonunu öğrenmek, mülakatta daha rahat olmanızı sağlar.

3. Zamanında orada olabilmek için firma adresini, hatta tarifini not edin.

4. Görüşmeye gideceğiniz firma hakkında bilgi edinin. Firma hakkında hiçbir şey bilmiyor olmak, sizi görüşme sırasında güç durumda bırakır.

5. Mülakat sırasında işinize yarayacak bilgiler şunlardır:
• Firmanın ürünleri
• Piyasadaki yeri
• Firmanın büyüklüğü
• Rakipleri
• Çalışan profili
• Pozisyon ismi
• Beklenen görevler
• Ödeme politikası

6. Bu bilgileri, firmaya gitmeden önce sekreterle yapacağınız bir telefon görüşmesiyle elde edebilir, internetten de bazı bilgilere ulaşabilirsiniz.

7. Gazete ilanı ya da danışmanlık şirketi vasıtasıyla mülakata gitseniz bile, bu bilgileri telefon ya da danışmanlık şirketinden önceden elde edebilirsiniz. Pek çok danışmanlık şirketi ön görüşmede firma ismini söylemese de, işin mahiyeti ve firma hakkında kısa bilgiler verecektir.

8. Mülakat gününde, size verilen saatte orada olun. Herhangi bir nedenden dolayı geç kalacaksanız, arayıp gecikeceğinizi ve ne kadar zaman sonra orada olabileceğinizi bildirin.

9. Görüşmeye giderken giyiminize özen gösterin. Abartılı makyaj ve dikkat çekici aksesuarlar kullanmayın. Mümkünse takım elbise, ceket veya temiz görünümlü bir giysi tercih edin. Fazla spor, kot pantolon benzeri giysilerle gitmeyin.

10. Mülakata gideceğiniz yer, büyük bir ihtimalle yazılı olarak müracaat ettiğiniz bir yer olacaktır. Farklı bir durumda mülakata çağrıldıysanız, yanınızda bir CV bulundurun.

11. Mülakat gününe mümkün olduğunca dinlenmiş, rahat ve özgüveninizi kuvvetli tutarak başlayın. Görüşme yapacağınız her firmaya aynı heyecan ile gitmeyebilirsiniz. Bazılarını diğerlerinden daha fazla arzu ediyor olabilirsiniz. Bu beklentinin sizi yanıltmasına izin vermeyin. Daha az istekle gittiğiniz bir firmadaki iş imkanı, size sonradan çok uygun gelebilecek bir kariyer fırsatı doğurabilir

blackred
09-30-2020, 10:52
CV hazırlama, mülakat teknikleri, görüşme anı, Kariyer Yönetimi ve etkili kariyer planlaması gibi hepsini sadece bir kurs içerisinde barındıran bir eğitim üstelik kursu bitirdikten sonra hemen sertifikanızı alabiiyorsunu
https://www.uzemku.com/home/course/cv-haz%C4%B1rlama-m%C3%BClakat-teknikleri-kariyer-y%C3%B6netimi-planlama/285

denizci
01-14-2021, 11:16
teşekkürler.