PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kalp Krizi Riskini Azaltın!


Hasret
03-15-2009, 00:42
Artık kalp krizi riskini en aza indirmek sizin ellerinizde… Dengeli beslenme ve daha hareketli bir yaşam tarzı ile kriz riskini azaltabilirsiniz.
Hiçbir risk taşımayanlarda dahi kalp krizi riski mevcuttur ve %1 olan risk bile hayatınız için tehlikelidir. Sigara ve alkol, yüksek tansiyon, ailede kalp hastalığı ve hareketsiz yaşam ile kırk yaşın üzerinde olma gibi etmenler ile kalp kriz riskiniz %50 oranında artıyor. En aza indirmek sizin kendi elinizde. İşte bunun için 7 öneri…
1- MUTLU EVLİLİK : Düzenli ve mutlu bir evlilik hayatı ile kalp krizi riskini azaltabilirsiniz. Genel olarak evli olanlar toplum içinde sosyal barışı yakalıyor ve bunun beraberinde gelen stresten de uzak duruyorlar. Mutlu bir evlilik yaşayanlar sorumluluklarını evine yöenlendirir ve bekar insanların konsantrasyonları daha dağınık olur ve sosyal olarak ise stres altında olurlar.Buda kalp krizi riskini tetikleyebiliyor.
2- BOL BOL GÜLÜN : Gülerek duygularınızı boşaltabilirsiniz. Gülmek kişilerde keyif hormonlarını salgılatır ve stres hormonlarını baskılar. Bu sayede de kalbinizi korumuş olursunuz.
3- DERT ETMEYİN : Yapı olarak üzülmeye meğili olan kişiler çevresindeki durumlara daha hassas yaklaşabilirler. Tüm olan bitenleri kendine dert edebilirler. Böyle her şeye dertlenmek çok zararlı bir durumdur. Kendini mutlu edecek bir şeyler ile meşgul olması kalp krizi riskini düşürüyor.
4- AŞIK OLUN : Aşık olmak fizyolojik olarak vücutta faydalı hormonların salgılanmasına sebep oluyor. Kalp sağlığınız için yararlı etkiler gösteriyor. Aşk bireyi olumsuz etkilerden kurtarır ve tek başına keyif almasını sağlar..
5- MASA BAŞINDA İŞ YAPANLAR : Durmadan masa başı çalışanlarda kalp riski daha yüksektir. Özellikle hareketsiz olarak geçirilen iki saat bir risktir ve günlük 40 dakikalık yürüyüş çok önemlidir. Yine oturdğuğunuz yerden egzersiz yapmak önemlidir. Bacakları karına doğru çekin ve bırakın. Boynu çevirin yada pedal hareketi yapın.
6- ÖĞLE UYKUSU :Öğle yapılan küçük bir kestirme vucudun stresini alıyor ve kalp krizini engelliyor. Özellikle de %50 oranında düşürüyor. Ruhsal ve bedensel olarak dinlenme gerçekleşiyor.
7- DOĞUM KONTROL HAPI : Kalbin damarlarındaki pıhtılaşmayı arıtırıyor. Damarların dışında yine akciğerlerde ve beyinde oluşma risk de yüksektir. Eğer mecbur kalmazsanız kullanmayın. Kalp hastalığınız varsa eğer kesin uzak durmalısınız.