PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kocaoğlu: Öğrencilere yardım edeceğiz


kelebek35
03-11-2009, 14:19
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ''belediye olarak ulaşımda sübvansiyon, öğrencilerin yurt, barınma ihtiyaçlarını gidermek ve benzeri destek politikalarıyla eğitime olan katkılarını artırarak sürdüreceklerini'' bildirdi.



Kocaoğlu, Anayasa Mahkemesi'nin, 5102 sayılı ''Yükseköğrenim Öğrencilerine Burs, Kredi Verilmesine İlişkin Kanun''un, yükseköğrenim öğrencilerine doğrudan burs ve kredi veremeyecek kamu kurum ve kuruluşları arasında belediyeleri istisna tutan hükmünün iptaline ilişkin gerekçeli kararının Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla ilgili yazılı açıklama yaptı.
Açıklamada, 5102 sayılı Kanun'un bazı maddeleri hakkında Anayasa Mahkemesi'nin 2008/165 sayılı kararının, dünkü Resmi Gazete'de yayımlanması ile belediyelerin burs verme olanağının ortadan kalktığını ifade eden Aziz Kocaoğlu, üniversite öğrencilerinin eğitimlerine katkıda bulunma ve onları destekleme politikalarından vazgeçmelerinin mümkün olmadığını dile getirdi.

Kocaoğlu, açıklamasında şunları belirtti:

''Artık, bu gün itibariyle burs verme olanağımız ortadan kalktı. Ancak, biz ulaşımda sübvansiyon, öğrencilerimizin yurt, barınma ihtiyaçlarını gidermek ve benzeri destek politikaları ile eğitime olan katkılarımızı artırarak sürdüreceğiz. Bu nedenle, belge getirmek üzere verilen randevular iptal edildi, bu güne kadar öğrencilerin hesaplarına yatırılan paraların geri çekilmesi ise söz konusu olmayacak.''

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2004–2005 eğitim öğretim döneminde vermeye başladığı ''Ahmet Piriştina Bursu'' sayesinde bu güne kadar 80 bin 763 öğrenciye maddi destek sağlandığını ifade eden Kocaoğlu, 5 yıl boyunca ödenen burs miktarının ise 60 milyon TL'yi aştığını hatırlattı.

2008–2009 eğitim öğretim döneminde, toplam 25 bin 744 öğrenciye 5 aylık burs bedelini sorunsuz bir şekilde ödeyerek, gençlerin eğitimine katkıda bulunduklarını aktaran Kocaoğlu, bu yıl 30 bin öğrenciyi hedeflemiş olduklarını, ancak bunun oluşan yasal durum nedeniyle artık söz konusu olamayacağını da bildirdi.

(aa)