PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sıradışı Bİr Kemirgen


Hasret
03-11-2009, 13:26
http://www.internethaber.com/images/news/52354.jpg


Fare desen fare değilhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif tavşan desen tavşan değil. Peki ne bu?

Yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olan 'sıradışı' olarak tanımlanan bu kemirgenhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif bilimadamlarınca bir ilk olarak nitelendirildi.

Daily Mail'de yer alan habere göre koca kulaklıhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif fareyi andıran kemirgen jerboahttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif ilk görüntüleriyle karşımızda. Ancak birkaç ay önce Denizli'nin Acıpayam ilçesine bağlı Gümüş köyünde bulunan Arap tavşanıyla benzerliği de kafaları karıştıracak gibi görünüyor.
http://www.internethaber.com/images/other/1.20071211125511.jpg

Yabancı basındahttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif bilim adamlarının ilk defa böyle bir yaratığa rastladıkları söylenirkenhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif Türkiye'de bulunan yarı tavşan yarı fare görünümlü yaratığın da koca kulaklı bir kemirgen olduğu ve birbirlerine oldukça benzediği dikkat çekici.

Kanguru gibi hareket eden ve uzun kulaklı bir fare görünümünde olan bu yeni kemirgenhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif Moğolistan ve Çin'in belli bölgelerinde yaşıyor. Hakkında çok az bilimsel veri bulunan kemirgenin en önemli özelliği kulaklarının kafasından üçte bir oranında daha büyük olması. Bu özelliğiylehttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif dünyanın vücuduna göre en büyük kulaklara sahip hayvanı

morciii
03-11-2009, 13:53
çok tatlı ....