PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Karayalçın: Dışarıdan kamyon gelmeyecek


kelebek35
03-10-2009, 15:28
Karayalçın, belediye başkanı seçilmesi halinde Kesikköprü suyunu arıtacağını söyledi. Karayalçın, Kesikköprü’nün geçtiği boru hattıyla toprakların gasp edildiğini belirtti.



CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın, dün Gölbaşı Karagedik’te, Bala Afşar, Kesikköprü ve Abazlı’da vatandaşlara seslendi. Halkın büyük bir coşkusuyla karşılaşan Karayalçın’a CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay da eşlik etti. Karayalçın’ı Gölbaşı’nda büyük bir konvoy karşıladı.
“KESİKKÖPRÜ’NÜN GEÇTİĞİ BORU HATTIYLA TOPRAKLAR GASP EDİLİYOR”
Karayalçın, Kesikköprü’de yaptığı konuşmada şöyle dedi:
“Kesikköprü suyu arıtılması zor bir su ama bu suyu arıtacağız, bunun teknikleri var. Bunun yöntemleri var. Bir arıtma tesisi kuracağız. Kesikköprü Barajı’nda 1 milyar metreküp su var. Yanındaki Hirfanlı Barajı’nda 5 milyar metreküp su bulunmakta. Şimdiye kadar Ankara Belediyesi, Kesikköprü Barajı suyunun Ankara’ya taşınması için 1 milyar dolar para harcamış. 1 milyar dolar para harcanarak Kesikköprü’nün suyu Ankara’ya getirilmiş ama ilginç başka bir şey söyleyeyim; gelirken boru hattının, Kesikköprü suyunu Ankara’ya taşıyan boru hattının yanından, üzerinden geçtik, keserek geçtik. Bizim Bala İlçe Başkanımız Nevzat Ercan arkadaşımız bana oralar için, boruların döşendiği tarlalar için bir kuruş bile para ödenmediğini söyledi.
Bilmiyorum buradaki durum ne? (‘aynı aynı’ sesleri, ‘almadık’ sesleri) Bu gasp yani toprak gasp ediliyor. Kesikköprü’nün suyuyla tarım toprakları tahrip ediliyor. Kesikköprü suyunun geçtiği boru hattıyla hemşerilerimizin toprakları gasp ediliyor, el konuluyor.
Yani bu devenin hikâyesine benziyor. Hani deveye “neren eğri” diye sormuşlar. Deve de “yahu benim nerem doğru ki” demiş. Gerçekten bunun neresi doğru bu yapılan işin?”
Karayalçın, siyasi kararla Kesikköprü Belediyesi’nin kapatıldığını belirterek, “Kesikköprü Belediyesi’ni fiilen işleteceğime söz veriyorum. Hukuken kapalı, idari olarak yok ama biz fiilen Kesikköprü Belediyesi’ni çalıştıracağız” dedi.

Bala’nın köylerini büyük bir konvoyla dolaşan ve halkı selamlayan Karayalçın, Abazlı’da da vatandaşların hem sorunlarını dinledi hem de projelerini anlatarak, “Bizi deneyin” dedi.
Karayalçın, şöyle devam etti:

“25 bin kişiye istihdam yaratacağımızı hesapladık. Ankara’da 90 bin ailemiz var, yoksul. Onları kurtaracağımızı hesapladık, öngördük. Gerekli kaynakları bulacağımızı saptadık. Belediye bütçesini değerlendirdik ve buradan hareketle hem bu çamur çukur işi hem mıcır işi hem de yoksulluk işi hem de işsizlik işi hem anne hem baba olarak bizim işimiz dedik. Biz bunların tümünü çözmeye talibiz. (Biz sadaka istemiyoruz başkanım sesleri) Aynen öyle. Sevgili hemşerilerim bizi deneyin, bizi denemenizi içtenlikle diliyorum. Biz herkesi kucaklamak istiyoruz, herkesi kucaklamaya hazırız, o nedenle herkesten bizi kucaklamalarını istiyoruz.”
ANKARA’YA URFA’DAN KAMYON GELMEYECEK

Karayalçın, dün Gölbaşı Karagedik’te de vatandaşlara seslendi. Karagedik’te büyük bir konvoy tarafından karşılanan Karayalçın, Ankara’ya Urfa’dan da, Rize’den de, Samsun’dan da kamyon gelmeyeceğini vurguladı.
Karayalçın, şöyle konuştu: “Ankaralıların binlerce kamyonu var ama Ankara Belediyesi sulama için başka yerlerden kamyoncu getiriyor, kamyon getiriyor. Bu kabul edilemez, ben bunu reddediyorum, ben bunu kabul etmiyorum. Karagedikliler, burada taahhüt ediyorum, burada söz veriyorum; benim belediye başkanlığımda Ankara’da sulama işleri, kamyonculuk işleri Ankara’nın kamyoncularına verilecektir. Karagedik’in kamyoncularına verilecektir. Benim dönemimde Urfa’dan da kamyon gelmeyecek, Rize’den de gelmeyecek, Samsun’dan da gelmeyecek. Benim dönemimde kamyonların plakaları 06 olacak ama her türlü sahteciliği önlemek için kamyoncunun da 06 olmasını sağlayacağız.”
FİİLEN İŞLETİLECEK
Karayalçın, siyasi bir kararla kapatılan Karagedik Belediyesi’ni seçilmesi halinde fiilen işleteceklerini söyledi.
Karayalçın, şöyle dedi:
“Siyasi kararla burası kapatılmış olsa bile, Karagedik Belediyesi’ni fiilen işletme kararındayız. Yine işleteceğiz.”

(aa)