PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Cenkhan alkaya ve temas Konseri...


tomqoliq
03-07-2009, 22:31
http://www.anatolianrock.com/images/news_images/1235989273temadal_b.jpg
İstanbul doğumlu olan Cenk Han Alkaya, müziğe lise çağlarında davul çalarak başladı. Bu dönemde ilk davulunu alan Alkaya, Dolmuş Drivers, Cobra ve Indians gibi gruplarla İstanbul’un çeşitli mekanlarında sahneye çıktı.

Türkiye’nin önde gelen müzisyenleriyle aynı sahneyi paylaştığı bu zaman içinde kendini geliştirme fırsatı bulan Cenk Han Alkaya, 1998 yılında sadece davul çalmanın kendisine yetmediğini fark etti ve 2005 yılında kaybettiğimiz opera sanatçısı Nuri Candaş’tan 2 sene boyunca şan dersleri aldı.

2000 yılında çalıştığı gruplarda alternatif rock cover’larını çalan Cenk Han Alkaya, o dönem içinde hem rock akımlarından hem 80’lerin new wave sound’undan hem de kendini yakın hissettiği indie rock’tan etkilenerek yazıp bestelediği parçalarla kendi müziğini oluşturdu.

2002 yılında Marmara Üniversitesi Seramik bölümünden mezun olduktan sonra halen hobi olarak sürdürdüğü çalışmaları için atölyesini açtı.

Bu dönem içinde müzikten kopmayan, bir yandan kendi parçalarını yazıp besteleyen Alkaya, 2002 yılında kendisinin vokalistliğini yaptığı ve Mert Alkaya, Gözde Düzer ve Can Alper ’in bulunduğu "Sodapop" adını verdiği grubu kurdu. Zaman içinde Türk Rock sahnesinin önemli isimlerini aynı sahnede buluşturan bir grup haline gelen Sodapop, o dönem içinde İstanbul’da sahne alan ve en sevilen cover gruplarından biri haline geldi.

Cenk Han Alkaya, 2000 yılından beri kendi yazıp bestelediği parçalarını bir albüm haline getirmeye karar verdi ve Faruk Kavi, Mert Alkaya ve Serkan Çeliköz ile birlikte 4 senelik bir çalışma sonucunda "Gülmeyi Dene"adını taşıyan ilk solo albümünü tamamladı. Albüm, 2008’in Mayıs ayında "On-Air "etiketiyle raflardaki yerini aldı.


TEMAS

2006 yılında temelleri atılan Temas grubu, çocukluk arkadaşları olan Tolga Yükseloğlu ve Savaş Ateşoğlu’nun yıllarca farklı gruplarda müzik yaptıktan sonra yeni bir grup projesi için biraraya gelmesi ile oluşumuna başlamıştır. O donemde aradığı yenilikçi sounduna uygun vokalist arayışları içine giren grup kısa süre sonra Ankara’dan İstanbul’a ayağının tozuyla gelen Engin Sipahi’nin vokalist ilanına cevap vermesi sonucu mikrofonu kendisine emanet etme kararı verir.

2008 yılının haziran ayında beste çalışmalarına hız veren Temas, bas gitarda Murat Kanlı ve davulda Altuğ Özgün’ün katılımıyla bugunkü kadrosuna ulaşır ve beste/düzenleme çalışmalarına hız verir.

Son kadrosu ile isim arayışına giren grup, uzun düşüncelerinden sonra aslında gözlerinin önünde duran “Temas” ismini alarak ile 2007 yılının sonunda albüm kayıtlarına başlar.

Yaşadıkları şehir olan İstanbul gibi kosmopolit bir yapıda, farklı müzik tarzlarından beslenen farklı zevklerdeki kişilerin oluşturduğu Temas grubu, şarkılarında kendi tarzını yansıtmaktan taviz vermeyerek, hayata ve topluma dair söylemlerinin yanında aşklarını, kavgalarını ve umutlarını da anlattığı müziklerini, ilk olarak internet üzerinden dinleyicileri ile paylaşır.

Görselliğin de en az müzik kadar önemli olduğuna inanan grup, dinleyiciler tarafından en çok beğenilen ve kendi uyanışlarının habercisi olan “Uyan Dostum” isimli şarkısına Anıl Tütüncüoğlu, Kaan Demirçelik ve Manga grubunun solisti Ferman Akgül yönetiminde bir klip çeker. Grup, klibi albüm ile beraber dinleyicileri ile paylaşmaya karar vermiş ve albüm üzerinde yoğunlaşmıştır.

2009’un ilk aylarında çıkması beklenen ve 11 şarkıdan oluşacak ilk albümünde Temas, halen Ümit Kuzer ve Martin Cru Spencer ile ruhunu albüm kaydına en doğru şekilde yansıtmak için çalışmalarına sürdürmektedir.

Yakında çıkacak olan albümle çok daha geniş bir kitle ile müziğini paylaşmayı hedefleyen grubun üyeleri kendi sırasıyla:

Tolga Yükseoğlu: Gitar-sampling
Engin Sipahi: Vokal
Murat Kanlı: Bas gitar,
Altuğ Özgün: Davul
Savaş Ateşoğlu: Gitar


Mekan : Balans Jolly Joker
Tarih : 10.03.2009
Saat : 21:00
Bilet Fiyatları : 23 TL.

-Önemli:

18 yaş sınırı vardır.
Oturma düzeni yoktur.
Belirtilen saatler kapı açılış saatidir.
Organizasyon şirketi etkinlik için uygun görmediği kişileri bilet bedelini iade etmek koşuluyla etkinlik mekanına almama hakkına sahiptir.