PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Denizli'de kaç şiddetinde deprem olur


kelebek35
03-06-2009, 14:06
Jeoloji Mühendisleri Odası Denizli Şubesi Başkanı Özer Tunçtürk, Denizli'de meydana gelen deprem hareketliliğinin Babadağ fay hattının hareketlenmesinden kaynaklandığını açıkladı.


Jeoloji Mühendisleri Odası Denizli Şubesi Başkanı Özer Tunçtürk, Denizli'de meydana gelen deprem hareketliliğinin Babadağ fay hattının hareketlenmesinden kaynaklandığını ifade ederek, bu hattın en fazla 5 büyüklüğünde deprem ürettiğini söyledi.
Oda binasında basın toplantısı düzenleyen Tunçtürk, bilim adamlarının ve kurumların Denizli'deki deprem aktivitesini farklı şekillerde yorumladığını, bu nedenle beklenen deprem büyüklükleri konusunda farklı rakamların ortaya çıktığını belirtti.
Babadağ fay hattının bugüne kadar 1900 ve 1976 yıllarında 5 büyüklüğünde iki deprem ürettiğini hatırlatan Özer Tunçtürk, şunları kaydetti:

''Babadağ fay hattı Denizli merkezli olarak bu güne kadar iki adet 5 büyüklüğünde deprem üretmiştir. Yapılması gereken değerlendirmeler bu yönlü olmalı ve gündemde olan depremin de Babadağ fay hattından olması durumunda en fazla 5 büyüklüğünde olacağı göz önünde tutulmalıdır. İlimizde 1900 yılından bugüne kadar meydana gelen 50 ve üzeri depremler incelenirse, olma ihtimali olan deprem büyüklüğü yaklaşık olarak ortaya çıkacaktır.''

Denizli'de oluşturulan Deprem Bilim Kurulunun iki toplantı yapıldıktan sonra bir daha toplanmadığını ileri süren Tunçtürk, bünyesinde Pamukkale Üniversitesinden uzmanlar, inşaat ve jeoloji mühendisleri odalarının temsilcilerinin de aralarında bulunduğu 25 kişilik kurulun, belirli periyotlarla toplanması ve gelişmeleri değerlendirmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

(aa)