PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : “en iyi müzik” Ödülü Cenk ERDOĞAN’ın Oldu...


tomqoliq
03-05-2009, 21:40
http://www.anatolianrock.com/images/news_images/1236173302enklerler_b.jpg
"TÜRSAK" tarafından düzenlen Yeşilçam Ödülleri’nde “en iyi müzik” ödülü “Issız Adam”a yaptığı müziklerle Cenk Erdoğan’ın oldu.

Cenk Erdoğan Türkiye’nin ünlü caz müzisyenleri ile caz kompozisyon çalıştı, aynı zamanda Türk klasik müziği alanında da çalışmalar yürüterek perdesiz gitar üzerine uzmanlaştı. Perdesiz gitarda bağlama ve tanburdan etkilenen özel bir teknik kullanarak caz armonizasyonlarını geleneksel melodilerle birleştiren Cenk Erdoğan, yurtdışındaki uzmanların da dikkatini çekerek 2004 yılında perdesiz gitar üzerine atölye çalışmaları düzenlemek üzere Amerika’da bulunan “Berklee College of Music” ve “Queens College of Music” e davet edildi.

Türkiye’de pek çok atölye çalışması ve konser gerçekleştiren Cenk Erdoğan, ayrıca Cengiz Onural’ın “Bir Nefes Hayat” adlı albümünde aranjör, Gevende ve Mircan Kaya’nın albümlerinde gitarist, Serkan Çağrı’nın “Âlâ” albümünde “Resim” isimli parçanın bestecisi olarak yer aldı.

“Issız Adam”, “Sis ve Gece” filmleri ve “Kabuslar Evi”, “Bıçak Sırtı”, “Yol Arkadaşım” gibi TV dizilerinin müzikleri de Cenk Erdoğan’a ait.

Cenk Erdoğan’ın gitarına Arda Baykurt’un davulu ve Alper Kılıç’ın kontrbasının da eklenmesi ile ortaya çıkan trionun, yapımcılığını Sinan Sakızlı’nın üstlendiği ilk albümü “İle” 2008 yılı sonunda Baykuş Müzik tarafından yayınlandı.