PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Cehenneme giren bir daha çıkmayacak mı...


Hasret
03-01-2009, 14:45
Cehennem bir âhiret menzili olması bakımından ebedidir ve sonsuzdur. Ne Cennettehttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif ne de Cehennemde zaman kavramı söz konusu değildir. ¬hiret beka yurdu ve sonsuzluk ülkesidir.

Dünyada hayatı "küfür" üzere geçen ve "kâfir" olarak ölen kişihttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif tercihini o yönde kullandığı için âhiretteki hayatı Cehennem azabı içinde geçecek ve sürekli Cehennemde kalacaktır; azaptan kurtulması ve Cennete geçmesi mümkün değildir. Hatta Cehennem ehlihttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif Cennette nimetler için yaşayan Cennet ehlini görecekler ve onlardan su isteyecekler. Fakat Cennet ehlihttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif Cennet nimetlerinin onlara yasak olduğunu söyleyecektir. Pek çok Kur'ân âyeti bu meselelere işaret ediyor. Ancak son nefesini imanlı olarak verdikleri haldehttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif günahlarından dolayı Cehennem azabını hak eden günahkâr Müslümanlar kendileri için belirlenen azabı çektikten sonra Cennete girecekler.

Ebu Sa'id'in naklettiği bir hadistehttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif günahları kadar Cehennemde azap görenlerin Cennete girmeden önceki hallerini Peygamberimiz şöyle anlatır: "Hakkıyla Cehennemlik olan Cehennemlikler var yahttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif onlar Cehennemde ne ölürlerhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif ne de yaşarlar.

"Lâkin günahları (yahut hataları) sebebiyle ateşe dûçar olan bir kısım kimseler vardır kihttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif ateş onları tamamen öldürür. Yanıp kömür olduktan sonrahttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif kendilerine şefaat edilme izni verilir. Böylece grup grup getirilirler ve Cennet nehirlerine dağıtılırlar. Sonra: "Ey Cennet ehli! Bunların üzerlerine su dökün" denilir. Bunlarhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif sel yatağında biten bir ot gibi yeniden biterler." 1

Yine aynı Sahabinin naklettiğine görehttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif günahları sebebiyle bir süre Cehennemde kalanların daha sonra Cennete nasıl alınacaklarını Peygamberimiz şöyle anlatır. "Mü'minler Cehennemden kurtarılıphttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif Cennetle Cehennem arasındaki köprüde bir süre hapsedilirler. Bu sıradahttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif aralarında dünyada geçmiş olan haksızlıklar kısas edilir. "Böylece günahlardan temizlenip paklandıktan sonra Cennete girmelerine izin verilir. "Nefsimi kudret elinde tutan Zât-ı Zülcelâle yemin olsunhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif onlardan her birihttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif Cennetteki evinihttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif dünyadaki evinden daha iyi bilir." 2

İbn Mes'ud'un naklettiği bir hadiste Resul-i Ekrem Efendimiz (a.s.m.) Cehennemden çıkıp da Cennete gireceklerin en sonuncusunun halini şöyle anlatır. Bu adam emekleyerek Cehennemden çıkar. Azîz ve Celîl olan Allah bu kimseye:

"Githttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif Cennete gir!" buyurur. Adam Cennete varırhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif ama Cenneti dolu olarak görür. Bunun üzerinehttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif "Yâ Rabbi! Cenneti dolu olarak gördüm" der. Cenâb-ı Hak: "Cennete girhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif sana dünyanın on misli kadar Cennet vardır" der. O kul şaşırırhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif hayretinden: "Yâ Rabbi! Sen âlemlerin Melik'i olduğun halde bana gülüyor musunhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif benimle alay mı ediyorsun?" der. İbn Mes'ud der ki:

"And olsun kihttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif ben Allah Resulünün (a.s.m.) bunu anlattıktan sonra azı dişleri görününceye kadar güldüğünü gördüm.Şöyle diyordu: "İşte buhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif Cennet ehlinin makamca en düşük olanıdır." 3

1. Müslimhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif İman:306.
2. Buharihttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif Mezalim1; Rikâk 48.
3. Müslimhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif İmân:308http://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif 310.