PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Jetler sınırda keşif uçuşu yaptı


kayısıkentli
01-02-2008, 12:19
Sınırı kordon altına alan Mehmetçik, operasyonlarına aralıksız sürdürüyor. Türk savaş uçakları sınır bölgesinde keşif uçuşu yaptı. Skorski'ler hakim tepelere asker indirdi.

http://image.haber7.com/haber/92968.jpg

Ramazan İMRAĞ'ın haberi

TÜRK Silahlı Kuvvetleri tarafından Kuzey Irak'taki PKK kamplarına yönelik düzenlenen hava operasyonlarından sonra sınırdan Türkiye tarafına geçişlerin engellenmesi amacıyla başlatılan operasyonlar bugün de sürdü. Kuzey Irak sınırının sıfır noktasına yapılan askeri sevkıyat, Kuzey Irak'taki Kürt karakolları tarafından dikkatle izleniyor.

Irak sınır şeridini tamamen kordon altına alan Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı birlikler, dondurucu soğuğa rağmen operasyonlarına aralıksız sürdürüyor. Kuzey Irak'taki PKK kamplarına düzenlenen hava operasyonundan sonra teröristlerin Türkiye'ye geçebileceği olasılığını gözönünde bulunduran güvenlik güçleri stratejik noktalara askeri sevkıyatı bugün de sürdürdü.

Şırnak ve Cizre İlçesi'nden bu sabah panzerler korumasında askeri ve sivil araçlarla Kuzey Irak sınırının sıfır noktasındaki Hamam Boğazı ve Siyahkaya Mevkii'ne asker taşındı. Sevkıyat sınırın Irak tarafındaki Kürt karakolları tarafından izlendi.

Sınıra karadan sevkıyat devam ederken, Türk savaş uçakları bugün saat 06.00 sıralarında sınır bölgesinde keşif uçuşu yaptı. Şırnak'taki 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndan havalanan süper kobra ve Sikorsky helikopterler de sık sık çatışmaların yaşandığı Sakameşe, Kelmehmet, Besta vadisi, Küpeli ve Cudi Dağı üzerinde uçtu. Türk silahlı Kuvvetleri tarafından havadan ve karadan başlatılan yoğun çalışmalarla PKK’lıların harekat alanının gittikçe daraltıldığı belirtildi.

Tunceli'de askeri operasyonlar sürüyor

Tunceli'de PKK terör örgütüne yönelik başlatılan nokta operasyonları devam ediyor.

Tunceli'de bir hafta önce Ovacık, Hozat ve Çemişgezek ilçelerinde PKK terör örgütü mensuplarına yönelik başlatılan nokta operasyonları Tunceli merkeze bağlı Kutudere Vadisi, Dokuzkaya ve Pülümür ilçesi kırsala alanına kaydırıldı.

Sabah erken saatlerinde Jandarma Bölge Komutanlığı'ndan kalkan skorski helikopterler hakim tepelere indirme yaptı.

Çok sayıda jandarma özel harekat timinin katıldığı operasyonlarda, örgüt mensuplarının kullandığı derin vadiler kobra helikopterler tarafından yoğun şekilde bombalandı.

PKK örgüt mensuplarına yönelik başlatılan nokta operasyonlarının devam edeceği öğrenildi.

Hürriyet-CİHAN