PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Rıza Kayaalp finalde!


Hasret
02-28-2009, 22:46
Macaristan'ın Szombathely kentinde bugün başlayan Uluslararası Szombathely Golden Grand Prix Grekoromen Güreş Turnuvası'na katılan milli takımda, iki güreşçi tüm maçlarını kazanarak finale yükseldi.

Szombathely kentinde 25 ülkeden yaklaşık 250 güreşçinin katıldığı turnuvanın ilk gününde mindere çıkan 7 Türk güreşçisinden 74 kiloda Selçuk Çebi ve 120 kiloda Rıza Kayaalp, rakiplerini yenerek finale yükselmeyi başardı.

Selçuk Çebi, ilk turda ABD'li rakibini, ikinci turda Macar rakibini ve üçüncü turda Polonyalı rakibini aynı skorlarla 2-0 yendi. Çebi, finale kalma müsabakasında ise yine bir diğer Macar rakibini 2-1 yenerek finale çıktı.

Rıza Kayaalp ise birinci turda Belarus rakibini, ikinci turda da Sırp rakibini aynı skorla 2-0 yendi. Finale yükselme mücadelesinde ise ABD'li rakibini 2-1 yenen Kayaalp finale yükseldi.

84 kiloda Ahmet Yıldırım, birinci turdaki Polonyalı rakibini 2-0 yenmesine rağmen ikinci turdaki Gürcü rakibine 2-1 yenildi. Gürcü sporcunun finale kalmasıyla Ahmet Yıldırım öğleden sonra bronz madalya mücadelesi yapacak.

60 kiloda Rahman Bilici, birinci turdaki Belarus rakibini 2-0 yenerek ikinci tura yükseldi. İkinci turdaki rakibi ABD'li rakibine karşı çok üstün bir müsabaka çıkarmasına rağmen, rakibinin Rahman'ın parmaklarını bükmesinin ardından suratına tokat atınca sinirlenen Türk güreşçi, sinirlerine hakim olamadı ve rakibine yumruk attı. Hakemler Rahman'ı turnuvadan diskalifiye etti.

Finaller bugün öğleden sonra Szombathely'de yapılacak.