PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İlk kez tanıştığı ringde Türkiye üçüncüsü oldu!


Hasret
02-28-2009, 22:39
Erzurum'da 4 ay önce boksa başlayan iki kız kardeşten 16 yaşındaki Seda Karataş, Isparta'da yapılan Türkiye Ferdi Bayanlar Boks Şampiyonasında, ilk kez tanıştığı ringde Türkiye üçüncüsü oldu.

Erzurum Anadolu kız Meslek Lisesi 9 sınıf öğrencisi Seda Karataş ile aynı okulda 10. sınıfta okuyan ablası Eda Karataş, 4 ay önce amcalarının arkadaşı olan antrenör Cuma Yılmaz'ın girişimleriyle boks sporuyla tanıştılar.

Yetenekleriyle dikkati çeken kız kardeşlerle daha sonra özel olarak ilgilenmeye başlayan Yılmaz, kardeşleri 13-17 Şubat tarihleri arasında Isparta'da yapılan Türkiye Bayanlar Ferdi Boks Şampiyonası'na hazırladı.

Kardeşlerden Seda Karataş, turnuvada yıldızlar 54 kilogramda Türkiye üçüncüsü olurken, ablası Eda Karataş ise gençlerde Türkiye 5'incisi oldu.

-BETON ZEMİNDE ÇALIŞTILAR-
Seda Karataş, yaptığı açıklamada, hazırlıklarını antrenör Cuma Yılmaz gözetiminde Erzurum İmam Hatip Lisesi Spor Salonu'nda, beton zemin üzerine oluşturulan ringde yaptıklarını söyledi.

İlk kez ringi Isparta'da gördüğünü belirten Seda Karataş, şunları kaydetti:
''Ringe ilk çıktığımda çok heyecanlandım. Küçük salonda beton zemin üzerinde 2.5 metrelik alana gerilen iplerle oluşturulan ringde sürekli antrenman yaptık. Isparta'da zemini kalın süngerle kaplı olan ringde, müsabaka yapmak çok hoşuma gitti. Burada çalıştığımız ringin en az iki katı. Etrafta seyirci olması ve yükseklik de bizim dikkatimizi çeken diğer noktalardı. Ayrıca ring ebadının büyük olması nedeniyle kondisyon sorunu yaşadığımızı da hissettik.''

Abla Eda Karataş ise Isparta'da yapılan şampiyonada 48 kiloda yarışıp Türkiye 5'incisi olduğunu ifade ederek, kısıtlı imkanlarda ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini söyledi.

Kardeşinin Türkiye üçüncüsü olmasının çok sevindirici olduğunu dile getiren Karataş, ''Bir sonraki turnuvada ben de kürsüye çıkmak istiyorum. Bu doğrultuda çalışıyorum'' diye konuştu.

-RAKİP KARDEŞ OLUNCA-
Ela Karataş, kardeşiyle sürekli karşılıklı antrenman maçı yaptıklarını belirterek, ilk başlarda kardeşinin rakip olması nedeniyle vurmaktan çekindiğini ve antrenörlerinin telkinleriyle bu sıkıntıyı aştıklarını ifade etti.

''Maç esnasında acıma duygumuz kalkıyor. Ancak maçtan sonra biz yine kardeşiz'' diyen Karataş, şöyle devam etti:
''Kardeşimle uyum içerisinde çalışıyoruz. Önceleri antrenmanlarda birbirimize vurmaktan çekiniyorduk. Ancak bu sorunu şu anda aştık. Hedefimiz birlikte milli takıma seçilebilmek. Bu doğrultuda çalışmamızı sürdürüyoruz. Ayrıca ilk kez tanıştığımız ringde çalışma yapmak istiyoruz. Bu konuda büyüklerimizin desteğini bekliyoruz.''

-MALZEME SIKINTISI-
Karataş kardeşlerin antrenörü Cuma Yılmaz, sporcularının Yakutiye Belediyesi sporcusu olduğunu belirterek, ''Kızlarımız çok kısa sürede önemli bir başarı elde ettiler. Ancak malzeme sıkıntımız var'' dedi.

Yakutiye Belediyesi'nin imkanlarının kısıtlı olduğuna dikkati çeken Yılmaz, şunları kaydetti:
''Araç gereç ve salon bakımından çok sıkıntılarımız var. İmkanlarımız iyi olursa özellikle Seda'nın ileride ülkemizi olimpiyatlarda temsil edebileceğine inanıyorum. Dünya ve olimpiyat şampiyonu olabileceğine inanıyorum. Sporcularımız zor ortamda çalışıyor. Çocuklarımız beton zeminde antrenman yapıyor. Boks zor bir spor. Alınan darbelerden sonra ayakları kayan sporcularımız sıkıntı çekiyor. Sakatlıklar olabiliyor. Ayrıca ilimizde ring de yok. Sadece Yolspor'a ait ring var. Onlar da kendi sporcuları için kullanıyorlar. Bunların yanında gölge aynamız, ağırlıklarımız ve boksun diğer birçok temel malzemesinin de eksikliğini çekiyoruz.''

Yılmaz son olarak, spor salonunda iplerin gerilerek ring oluşturmasındaki amacın ise sporcularının köşeleri tanımalarını sağlamak ve sporcularına kısıtlı alanda hareket etme kabiliyetini kazandırmak olduğunu sözlerine ekledi.