PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dünyanın Gerçek Merkezi ''Mekke''


Hasret
02-28-2009, 22:08
http://img210.imageshack.us/img210/8651/nisan34res.jpg

Jeoloji ve İslam Hukuku konusunda uzman olan bilim adamları, önceki gün Katar'ın başkenti Doha'da düzenlenen "Dünya'nın Merkezi Mekke" isimli konferansta bir araya geldi. Konferansta, Greenwich yerine, Kutsal Şehir Mekke'nin, Dünya'nın referans noktası olarak alınması gerektiği vurgulandı. Bir grup İslami akademisyen, sıfır boylamının İngiltere'deki Greenwich'ten değil, Mekke'den geçtiğinin bilimsel kanıtlarını sundular.

Katılımcılar, Greenwich saati(GMT = Greenwich Mean Time) yerine; Mekke saatinin esas alınarak; ortak bir saat diliminin oluşturulması çağrısında bulundular. Çünkü Mekke saati, Dünya'nın her yerinden kıble yönünü belirliyor. Akrepleri, klasik saatlerin aksine, Kâbe etrafında yapılan tavaf hareketleri yönünde; sağdan-sola doğru dönmektedir.

Bir gün süren bu konferansa, Prof. Dr. Yusuf el-Karadavi'nin yanı sıra, Kur'an ve Sünnet'in Mucizeleri üzerine yaptığı araştırmalarıyla tanınan, İngiltere Galler Üniversitesi'nden, Mısırlı Jeolog Prof. Dr. Zağlul en-Naccar ve Mekke saatinin mucidi Mühendis Yasin eş-Şuk gibi, konusunda uzman bilim adamları da katıldı.
Prof. Dr. Zağlul en-Naccar:

"Batı, Mekke'nin, Gezegenimizin merkezinde bulunduğuna dair bilimsel kanıtlardan hoşlanmıyor. Ancak biz herşeye rağmen, araştırmalarımıza devam edeceğiz. Ve bunun bir gerçek olduğunu ortaya koyacağız. Prof. Dr. Hüseyin Kemaleddin, Dünya'nın başlıca şehirlerinden kıble yönünü belirlemeye çalışırken; Mekke'nin, yerküreyi oluşturan yedi kıtanın hepsinin etrafından geçen bir dairenin tam merkezinde olduğunu gösterdi" dedi ve şöyle devam etti:

"Mekke'nin, meridyen çizgisinde, her hangi manyetik bir sapma bulunmamaktadır. Halbuki, aralarında Greenwich'in de bulunduğu diğer tüm meridyen çizgilerinde manyetik bir sapma var. Hatta Greenwich meridyeninde, batı yönünde 5.8° manyetik bir sapma olduğu, bilimsel olarak ispatlanmıştır" dedi.
En-Neccar; İngilizlerin, gölgesi ve izleri halen sürmekte olan Britanya Sömürgeciliği döneminde, Greenwich Meridyeni'ni bir saat ölçüsü olarak, Dünya'ya zorla kabul ettirdiğini söyledi.


http://img210.imageshack.us/img210/8720/nisan34res1.jpg

Bu arada, Kahire Üniversitesi'nde mimarlık dersleri veren Prof. Dr. Yahya Veziri, konferansta sunduğu araştırmada; bilgisayar yardımıyla Mekke için, çok hassas yön tayinleri yaptığını bildirdi. Farklı Dünya kıtaları arasındaki
mesafelere bakılarak; Mekke'nin, Dünya'nın tam ortasında bulunduğu sayılara dayanarak açıklandı.
Mısır Hulvan'da bulunan, Ulusal Astronomik ve Jeofizik Araştırmalar Enstitüsü Nükleer Patlamalar Merkezi Başkanı, Sismolog Prof. Dr. Ahmed Ali Bedevi ise, Mekke'nin deprem riskini şöyle açıkladı:

"Mekke'nin, kendine özgü jeolojik bir yapısı bulunuyor. Sağlam sıradağlar içerisindeki eşsiz konumundan dolayı, bu kutsal kent, tarihte depremlere karşı oldukça korunumluydu" dedi.

Konferans esnasında, Filistin asıllı, Fransız vatandaşı Yasin eş-Şuk, kendi icadı olan "Mekke saati"ni katılımcılara tanıttı. Araştırmacıya göre, yeni saatin tasarımı, Dünya Saat Merkezi olarak Mekke'nin dikkate alınmasına yardımcı olacaktır.

CanDostu
03-01-2009, 08:49
http://www.islamictorrents.net/bitbucket/360_MEKKE-MescidiHaram.jpg

Emeğine yüreğine sağlık güzel bi paylaşım @>-->--