PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : kırıka 27 Şubat’09 Cuma Günü Çadır Bar’da...


tomqoliq
02-28-2009, 20:25
http://www.anatolianrock.com/images/news_images/22255458krkalar_b.jpg
Yeni ve şehirli halk şarkılar üretmeyi kendine amaç edinen Kırıka, kentli müzik kültüründen beslenerek ondokuzuncu yüzyılın İstanbul, İzmir ve Selanik gibi merkezlerinde üretilen müzikal tavırlarını günümüze taşımaya devam ediyor. Grup 27 Şubat’09 Cuma günü Beşiktaş Çadır Bar’da bir konser verecek.

Ege’nin tarihi ile bütünleşen iki yakasının müzik kültüründen beslenen ve bu kültürle bugünün şarkılarını yapan Kırıka Türkiye’nin unuttuğu deniz kokusunun peşinde.

Kırıka müziğini “şehirli halk müziği” olarak tanımlıyor. Bektaşi nefeslerinin rindaneliğini, oyun havalarının hovardalığını, Karagöz-Hacivat müziklerinin çocuksu-neşesini, yeniçeri kahvehanelerindeki kabadayı hallerini, rembetikoların külhaniliğini, kantoların hafif meşrepliğini ve içli sevda şarkılarının hüznünü içinde barındıran bu kalender müzik o eski zamanlarda kah bir Rum hatunun sesinden, kah Urfalı bir gazelhanın nağmelerinden, kah İstanbul’lu bir beyefendinin nidalarından yükseliyordu.Kırıka, mayasını işte buralarda buluyor, ruhu kırıklık... yani şehirli olmanın ortaya koyduğu melez olma durumu.

Kırıka’nın Bant Dergisi tarafından “yılın en iyi albümü” ve Roll Dergisi tarafından da “yılın en iyi ikinci albümü” olarak değerlendirilen ilk albümleri Kaba Saz 2008 yılında Baykuş Müzik tarafından yayınlandı.