PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : LG ve Intel’den Mobil işbirliği


Hasret
02-28-2009, 16:48
LG Electronics ve Intel’den Mobil İnternet Cihazı İşbirliği.
LG Electronics ve Intel Corporation, Intel’in “Moorestown” kodlu yeni nesil MID bilgisayar donanım platformu ve Linux-bazlı Moblin v2.0 yazılım platformuna dayanan mobil internet cihazları (mobile internet device / MID) konusunda işbirliği yapacaklar. LG’nin veri ve ses cihazlarına odaklanması, notebooklar ve netbooklarla ilgili mevcut ilişkiyi güçlendirecek ve LG mobil internet cihazı, pazara sunulan ilk Moorestown tasarımlarından biri olacak.
LG ve Intel, bir yandan günümüzün yüksek teknoloji ürünü akıllı telefonlarının (smartphone) işlevselliğini artırmayı, diğer yandan da bir dizi mobil cihazda zengin internet deneyimlerini ortaya çıkarmayı hedefliyor. Yeni tasarım konusundaki ortak çalışma, iki şirketin kendi mobil ürün serilerinde ortaya koydukları ve artık notebook, netbook ve MID kategorilerine de yayılan yakın çalışma ilişkisini geliştiriyor.
LG Electronics, 2008’in dördüncü çeyreğinde Intel® Atom™ işlemcisine dayanan bir netbooku pazara sundu ve mobil cihazını dünya çapındaki perakendecilere tedarik etmeye başladı. LG ayrıca Intel® Core™ işlemcisini temel alan notebookların da satışına devam ediyor.
MID’ler sektörde giderek büyüyen bir kategoriyi temsil ediyor. Bu ürünler cep boyu cihazlarda zengin, interaktif, PC benzeri internet deneyimini sağlamak amacıyla tasarlandılar. MID deneyimi, PC’de yoğunluklu olarak uygulanan pek çok yeni internet trendinin mobil cihazlara taşınmasına yardımcı olacak.
“Moorestown”, Intel’in, 45nm Intel® Atom™ işlemci çekirdeği, grafikleri, videoyu ve hafıza kontrolörünü bütünleştiren Çipli Sistemden (“Lincroft” kod adlı) oluşan ikinci nesil MID platformunun kod adıdır. Platform, bir dizi giriş/çıkış (Input/Output) bloğunu içeren ve kablosuz çözümleri destekleyen “Langwell” kod adlı bir giriş/çıkış (I/O) soketini de kapsar.
Intel’in “Moorestown” bazlı MID’lerinin, atıl enerji tüketimini, günümüzün Intel Atom işlemci-bazlı MID’lerine karşı 10’dan büyük bir faktörde azaltması bekleniyor. Ayrıca, Moorestown platformuna, daha yeni bir Moblin yazılım versiyonu olan ve Linux çalışma sistemine dayanan Moblin v2.0 eşlik edecek. Bu yazılım özellikle cep telefonunun ses becerilerini de desteklerken, PC benzeri büyük bir İnternet deneyimi sunmak üzere tasarlandı. “Moorestown” platformunun 2010’a kadar pazara girmesi hedefleniyor.
LG Electronics, çeşitli ağ bağlantıları ve internet erişimi sunmak amacıyla, Ericsson ile de çalışarak planladığı MID’ine 3G ağ kapasitesini getirmeyi amaçlıyor. LG, 2008 yılının üçüncü çeyreğinden bu yana Ericsson’dan mobil geniş bant modüllü notebooklar ve netbooklar temin ediyor.