PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Martıları Seven Adam-Osho


Hasret
02-28-2009, 00:22
http://kitap.antoloji.com/media/erenbooks/k/27/275103_k_8683.jpg

...Deniz kenarında yaşayan ve martıları seven bir adam vardı.

Her sabah denize inip martılarla dolaşırdı. Yanına sayılamayacak kadar çokhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif yüzlerce kuş gelirdi.

Bir gün babası ona dedi kihttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif 'Martıların seninle dolaşmaya geldiklerini duyuyorum – birkaçını bana getir de oynayayım.' Ertesi günhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif deniz kıyısına gittiğindehttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif martılar başının üstünde turladılar ama aşağı inip yanına gelmediler.

...Yaşam bir dedikodudan ibarethttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif yaradılışın sonsuz sessizliğinde anlatılan bir dedikodudan ve insanoğlu dedikodu üreten bir tür. Bir Tanrı değilsen mutlaka dedikoduyu seviyorsundur: Adem ile Havva'nın öykülerini seviyorsundur; eski Yunanhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif Romahttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif Çin öykülerini seviyorsundur. Milyonlarcası var – hepsi de güzel.

...Bu dünyanın keyfini çıkarmak yanlış birşey değil. Dünyada kalhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif ama yine de maddiyatçı olma – işte iki zıt nokta arasında yaşamanınhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif kendini dengelemenin sırrıhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif işin püf noktası burada. Çok dar bir yolhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif tıpkı bıçak sırtı gibi – ama tek yol da o. Bu dengeyi kaçırırsan gerçeği kaçırmış olursun.

Şimdi bu dünyada kal ve yoluna devam et ve benliğinden kahkahayı eksik etme. Tanrı yolunda danset! Tanrı yolunda hep gül! Tanrı yolunda şarkılar söyle!

CanDostu
02-28-2009, 02:03
http://www.ido.com.tr/uimages/marti2.jpg
emeğine yüreğine sağlık