PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sosyete Pastası


Hasret
02-26-2009, 22:34
http://www.ozelyemekler.com/resimler/1460-334805-251946-31683.jpg

Bir paket krem şantiyi sütle çırpın. Krem şanti yerine 1 kutu "heavy whipped cream" kullandım.

Malzemeler:

2 Yumurta
1 su bardağı şeker
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
2 adet muz
1 paket petibör bisküvi
Fındıkhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif fıstıkhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif ceviz

Hazırlanışı:

Bir paket krem şantiyi sütle çırpın. Krem şanti yerine 1 kutu "heavy whipped cream" kullandım. Karton kutunun içinde sıvı halde satılıyorhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif elektrikli mikserle çırpınca katılaşıyor.
Başka bir kapta 2 yumurta ve 1 bardak şekeri çırpın. İki karışımı karıştırın. Önceden kırıp hazırladığınız bisküvilerihttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif küçük küçük dilimlenmiş muzları ve de iri parçalar halinde kıyılmış kuruyemişleri ilave edinhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif iyice karıştırın.

Karışımı geniş çukur bir kaba koymadan önce kabın içine yapışmayı önleyecek herhangi bir torba ya da "clingwrap" serebilirsiniz. Sosyete pastasını kaba boşaltıp üstünü de başka bir stretch film yardımıyla kapatın. Buzdolabının dondurucu kısmında katılaşıncaya kadar bekletin. Pastanızın tamamen donduğundan emin olunca dahttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif başka bir kaba ters çevirip üzerine çikolata sosu dökerek servis yapın.