PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Barış Akarsu - Ayrılık Zamansız Gelir (Barış Akarsu belgeseli)


alfonzo28
01-01-2008, 18:02
http://www.internethaber.com/images/news/41666.jpg
Denizden gelip yıldızlara uzanan bir yolculuğun öyküsü…
Geçirdiği trafik kazasıyla aramızdan zamansız bir şekilde ayrılan Rock Müzik sanatçısı Barış Akarsu’nun anısına hazırlanan ‘Ayrılık Zamansız Gelir’ albümü çok yakında tüm müzik marketlerde…

Sanatçının ailesinin isteği üzerine hazırlanan albümün yanında, Barış Akarsu’nun yaşamının konu alındığı, çocukluk ve gençlik yılları ile Akademi Türkiye günleri, röportajları, kamera arkaları, konser görüntüleri ve bütün kliplerinin de yer aldığı 1 saat 36 dakikalık DVD formatındaki belgesel de hediye olarak sevenlerine sunulacak.

Proje; Seyhan müzik genel koordinatörü Seyfi Yerlikaya tarafından hazırlandı. Belgesel usta oyuncu Yetkin Dikinciler tarafından seslendirildi.

Sezen Aksu, Barış Manço, Ferudun Hürel, Mirkelam, İlhan Şeşen, Ergin Soyarslan, Özdemir Erdoğan, Fikret Kızılok, Serhan Kelleözü, Haluk Levent gibi önemli sanatçıların eserlerinden oluşan albümün düzenlemeleri Ercüneyt Özdemir tarafından yapıldı.

Çok kısa bir zaman sonra piyasada olacak olan belgesel hediyeli albümün tüm gelirleri Barış Akarsu’nun ailesine ait olacaktır.

yanlış hatırlamıyorsam belgesel 5 ocakta müzik marketlerde olcakmış


BARIŞ AKARSU'YA BELGESEL HAZIRLAYAN YAPIMCI VE MÜZİSYEN SEYFI YERLIKAYA: Barış'ı anlamadılar

Geçtiğimiz haziran Bodrum'da geçirdiği kaza sonucu yaşama veda eden Barış Akarsu'yu dostları belgeselle unutturmuyor. Seyhan Müziğin yapımcısı ve Banş'ın yalan arkadaşı Seyji Yerlikaya 'Ayrılık Zamansız Gelir' adıyla Barış Akarsu belgeseline imza attı. Dünden bugüne Banş'ın anlatıldığı belgeselde, hiçbir yerde bulunmayan görüntülerine de yer veriliyor. Ailesinin isteği üzerine hazırlanan belgeselin metinlerini oyuncu Yetkin Dikinciler seslendiriyor. Grup Yorum ve Işığın Yansıması'nın müziklerinin kullanıldığı belgeselin metin müziklerini de Seyji Yerkli-kaya hazırlamış. Geliri ise ailesine bağışlanacak.

Bir albüm içinde CD ve DVD olarak tüm müzik marketlerde yerini alacak Barış Akarsu belgeselinin yapımcısı ve arkadaşı Seyji Yerlikaya ile konuştuk...

»Böyle bir belgesele ihtiyaç neden duyuldu, biraz anlatabilir misiniz?
Bu projeyi şu an için düşünmüyorduk. Bu kadar erken olmasının nedeni bizimle ilgili değil, büyük bir hayran kitlesi var, hâlâ bir şeyler yapılmasını istiyorlar. Açıkçası biz biraz mantıklı yaklaşmak istedik. Çünkü bir takım yanlış anlaşılmalara meyil vermek istemedik.

»Talep kimden geldi peki?
Anne ve babanın talebi oldu, bir şeyler yapılmasını onlar da çok istediler. Ondan sonra bir şey yapmamız gerektiğine karar verdik ve beyin fırtınası yaptık. Öncelikle danışacağım kişi Ne-şe'ydi (Açıker).

Kayıtlarını toparladık, şarkılar çıktı ortaya, telif haklarını aldık, baştan aranje edildi şarkılar. Ama sonra daha farklı bir şey olmalıydı ve bu yapacağım şeyde de Barış anlatılmaydı; kimliği, duruşu vs... Belgesel formatı geldi aklıma. Çünkü Barış bizim hayatımızda çok kısa bir sürede geldi ve gitti. Bıraktığı iz ise çok büyüktü. İlerleyen yıllarda, örneğin bir çocuğum olursa evinde resmini gördüğünde, bu kimdi dediğinde o DVD'yi izleyerek kim olduğunu anlayacak, işte böyle bir şey...

Bunu kafamda kurguladım. Neşe'yle de konuştuk. Bütün kayıtları toparladık. Bütün görüntüleri izledim ve kurgu yaptım, metin yazdım çocukluğundan gençlik yıllarına, Akademi Türkiye, sonrasındaki albüm süreci, dizi süreci vs... Metni de Yetkin Dikinciler'e seslendirttim. Bu metnin üzerine görüntüleri montajladım. i saat 36 dakika süren bir belgesel ortaya çıktı.

»Yetkin Dikinciler'in seslendirmesine nasıl karar verdiniz?
Şahsi olarak çok takdir ettiğim biri Yetkin Dikinciler. Tanışmışlığımız yok. Ama bu projeyi hazırlarken o aklıma geldi. Barış Nâzım Hik-met'i çok severdi. Yetkin Dikinciler de Nâzım karakterini oynamıştı (Mavi Gözlü Dev). Oradan da bir bağlantı kurdum. Ve seslendirme yapmasını teklif ettim. Hemen kabul etti. Bu bizim için büyük onurdu. Belki Banş'la tanışmadılar ama onları albümle, belgeselle buluşturdum.

»Belgeselin müziklerini kimler hazırladı?
Metin müziklerini ben yaptım, bunun yanı sıra Işığın Yansıması grubu ve Grup Yorum'un müziklerini kullandım. Banş'ın albüm jenerik müziklerini kullandım. Biraz biz anlattık Barış'ı, biraz da kendisi kendisini anlattı. Hayata bakış açısı, müzikleri, yapmak istedikleri şeyleri her şeyi anlatıyoruz... Bu DVD'nin herkesin evinde de arşiv niteliğinde olacağından kuşkum yok.

»Dediniz ya Barış'ı anlatacağız diye, Barış'ı kimse anlamadı mı?
Evet bazı kesimler anlayamadı onu. Toplum olarak her olaya önyargılı yaklaştığımız için Banş'la ilgili de önyargı vardı. Barış bunlardan çok fazla nasibini alan bir insan. Özüne baktığınızda Banş'ın öyle biri olmadığı apaçık ortada. Biraz da bunu anlatmaya çalıştım. Yaşadığı zorlukları, sıkıntıları, nasıl bu noktalara tırnakları ile geldiğini her şeyi.

Barış'a "Akademi Türkiye'den geldi" diye bir etiket yapıştırdılar, ama bu çocuğun özüne baksalar sadece bu değildi ki... İşçi Bayramı'nı kutluyordu Barış, Nâzım Hikmet okuyordu çocukluğundan bu yana.... Ama bunlar hiç gündeme gelmedi, rahatsız eden konulardan biri de buydu.

»DVD'yi hazırlarken kaygılandınız mı peki?

Kaygı her zaman vardı. Yaşadığımız ülkeye baktığımız zaman, yaşamı boyunca magazinden nefret eden biri, gittikten sonra maalesef magazinin gündeminden düşmedi. Onlar bundan kaygı duymadı, ben de yüzde yüz iyi projeden kaygı duymuyorum. Çünkü diyorum; sizin bildiğiniz Barış Akarsu magazinde gördüğünüz değil, işte bu!.. Bakın Banş'ın ilk albümünü yaparken de ticari yaklaşabilirdik biz, Akademi Türkiye'nin şampiyonu Barış diye verebilirdik. Biz bunu düşünmedik. Soyadını koyduk. Barış Akarsu dedik. Tamam Barış Akarsu yarışmadan geldi kabul ediyoruz, peki siz bu çocuğu bir magazin bülteninde gördünüz mü?

Bu insan her zaman halkın içindeydi... 'Kimdir O' şarkısına bakın? Hangi insan cesaretle böyle bir parçaya klip yapabildi? Bu şarkının nereye yazıldığı sözlerinden anlaşılıyor, "Tepede beyaz bir saray / Sarayda soytarı bir kral". Mesajın nereye gittiği belli. Bunu Barış söyledi. Klibi yayımlamada çok zorlandık evet, ama sonrasında da rekora koştu klip. Banş'ın bakış açısıda böyle... Hayata karşı duruşu da. Ben bir yapımcıdan ziyade arkadaşı olarak bu işe soyundum.

Böyle duran birini bazı kesimler kapıdan geri çevirmesini bildiler. İşte bu DVD'nin amacı da bu, siz bu çocuğu anlamdınız ama Barış bu... Bu çalışmanın da geliri ailesine verilecek.

»Çocukluğuyla ilgili yardımı ailesinden mi aldınız?
Tabii ki baba yardımcı oldu. O anlattı. O metni düzelttik. Akademi Türkiye bölümünü de Neşe'yle konuştuk.

»Yerini bulacak mı?
Umuyorum ki bulur, ben bulacağına da inanıyorum. Bu DVD izlediğinde nasıl barışçıl bir insan olduğunu da öğrenecekler. Eleştiri olacak hazırım buna. Ayrıca dışarıdan bakan biri değilim ki, içerden biriyim ve ne düşündüğünü biliyorum, o yüzden gönlüm rahat.

caporista
01-01-2008, 18:04
tşk paylasin için

alfonzo28
01-01-2008, 18:06
bişey değil kardeşim

kAcAhK
01-02-2008, 09:51
tşkler...

nehir
01-18-2008, 12:59
al benden de kocaman teşekkür

alfonzo28
01-18-2008, 14:25
saolun saolunnn:D

kerem84
05-14-2008, 16:55
ya belgesel nerde?

alfonzo28
05-14-2008, 17:26
ya belgesel nerde?


belgesele buradan (http://www.sonforum.org/showthread.php?p=57331#post57331) ulaşabilirsin kardeşim

hak
05-20-2008, 02:46
tesekkurler