PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Otlar ikiz doğurtuyor.....


morciii
01-01-2008, 16:49
Köyün yaylasındaki bir bitkiden yiyen hayvanlar ve bu hayvanların etini yiyenler ikiz doğum yapıyor.

Muş'un Varto İlçesi'ne bağlı Kaynarca Köyü'nde insan ve hayvan doğumlarının ikiz olması herkesin dikkatini çekti. Öyle ki, Japonlar bile meraklanıp köye geldiler. İnceleme yaptılar. İkiz doğumlara, köyün Çapan Yaylası'ndaki bir otun neden olduğunu tespit ettiler. Bu yaylada otlayan hayvanlar ve bu hayvanların etinden yiyenler de ikiz doğuruyor.

ETİ, SÜTÜ, PEYNİRİ ETKİLİ

Kaynarca Köyü Muhtarı Seracettin Aydın, 1300 nüfuslu köylerinde 80'in üzerinde ikiz doğumun gerçekleştiğini belirterek şöyle konuştu: "İkizlerin fazla olması nedeni ile köyümüz İkizler olarak tanınıyor. Bilim adamları köyümüze gelerek araştırma yaptı. Köyde ikiz hayvan bulunup bulunmadığını sordular. Köyün kuzey batısında bulunan Çapan Yaylası'ndaki ineklerin ikiz doğum yaptığını söyledik. Japonlar bu yaylada çalışmalarını yoğunlaştırdı. Çapan Yaylası'nda otlayan hayvanların da, bu hayvanların sütünü, yağını ve peynirini yiyen insanların da ikiz çocuklarının olduğuna, bunun da dağda yetişen otlardan kaynaklandığına karar verdiler."

YAYLAYA BÜYÜK İLGİ

Köy sakinlerinden 85 yaşındaki Mustafa Kaya, "Artık hayvanlarımızı bu yaylada otlatarak onların ikiz doğurmasını bekliyoruz” diye konuştu

alfonzo28
01-01-2008, 16:51
şu yaylalarda ne enterasan şeyler oluo
bizim yayladada varmıdır acaba böle şeyler:D:
emeğe saygı teşekkürler