PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sivasspor'un ünü ABD'ye ulaştı


Melancholy
02-26-2009, 15:49
http://www.internetspor.com/data/news/240x180/1233907940-sivass.jpg
Sivasspor'un ünü ABD'ye ulaştı

Turkcell Süper Lig'de 2 sezondur zirveyi kovalayan ve kupada da yarı finale çıkma başarısı gösteren Sivasspor'un ünü ABD'ye kadar ulaştı.

Sivasspor'un şanı, Türkiye sınırlarını aşıp Amerika'ya kadar uzandı. Amerika kıtasının en önemli spor kanalı olan ESPN, 'Türkiye'nin yeni gücü' üst başlığı ve 'Sivasspor düzeni bozuyor' başlığıyla ayrıntılı bir Sivasspor analizi yayınladı.

Jon Carter'ın kaleme aldığı analizde, Başkan Mecnun Odyakmaz ve Bülent Uygun'un Sivasspor'u nasıl bu noktaya taşıdığı anlatılırken, 'Türk futbolundaki geleneksel hiyerarşi nadiren sorgulandı ama bu sezon bazı şeyler değişebilir. Beklenmedik bir şekilde kupada son şampiyon Galatasaray'ın gururunu kırması ve göz kamaştırıcı bir şekilde ligin zirvesine çıkması Sivasspor'un Süper Lig unvanını kazanabileceğini gösterdi' ifadeleri kullanıldı.

Haberde ayrıca Bülent Uygun'un asker selamı verirken ağladığı bir fotoğraf da yer aldı.

ÇOK GEÇ OLABİLİR
BEŞİKTAŞ'ın 90'ların başında; Trabzon'un ise 70'lerin sonu ve 80'lerin başında Galatasaray ile Fenerbahçe'nin egemenliğine karşı direnç gösterdiği vurgulanırken, Sivasspor da '2008-2009 sezonunda şampiyonluk yarışında görülen yeni bir güç olarak' tanımlandı.

Türkiye'de Sivasspor'un yarışı sonuna kadar götüremeyeceğine yönelik yaygın bir kanaat olduğu vurgulanırken, haber, 'Sivasspor bu hafta sonu ünlü Şükrü Saracoğlu'nda Fenerbahçe'yi yenebilir. Galatasaray da sezonun son maçında Sivas'ı ağırlayacak. Ama o gün Sivas'n durdurulması için çok geç olabilir' ifadeleriyle son buldu.

internetspor