PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kar Topu Pastası


Hasret
02-25-2009, 15:07
Malzemeler :
1 adet kakaolu pasta keki

Kreması için:
3 su b.süt
1 su b.toz şeker
2 çorba k.un
1 çorba k.nişasta
1 p.vanilya
1 çay b.hindistan cevizi

İçi için:
kivi
muz
damla çikolata

Şantisi için:
1 paket toz şanti
1.5 su b.süt


Hazırlanışı :
Pasta için kremayı hazırlayın. Bunun için tencereye süt, toz şeker, un, nişasta, hindistan cevizi rendesi ve vanilyayı ekleyip çırparak pişirin. Krema pişip ilk sıcaklığı çıkınca üzerine çırpılmış 1 paket krem şanti, doğranmış kivi, muz ve çikolata parçaları ekleyerek karıştırın.

Diğer tarafta derince büyük bir kasenin içini streç film ile kaplayın. Üzerine kakaolu hazır pasta kekini kaseye basarak kasenin şeklini almasını sağlayın. Diğer pasta kekinden de bir çember keserek onu da kasenin içine yerleştirin. Hazırlamış olduğunuz kremayı pasta kekinin içine alın. Kalan keki üzerine kapatarak kenarlardan sarkan streç filmi üzerine kapatıp her tarafını krem şanti ile kaplayın. Buzdolabında soğuduktan sonra servis yapın.

afiyet olsun