PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kokteyller nasıl hazırlanır? Gerekli malzemeler


Hasret
02-25-2009, 15:01
Baslica Malzemeler

Blender
Açacak
Kase
Dograma tahtasi
Tirbuson
Zaster
Rende
Buz Süzgeci
Buz kovasi
Buz kepçesi
Meyva sikacagi
Masa
Sürahi
ölçek(15 ve 30 ml)
Karistirma Bardagi
Tipa
Shaker
Kasiklar

Bir kokteyli karistirmak

Kokteyl hazirlamaya baslamadan önce gerekli malzemeleri elinizin altinda bulundurun.Daima kaliteli aletler kullanin ve açiklamalari özenle izleyin.Önceden hazirlama kolayligina sakin kaçmayin.Içkilerin yaninda ikram edeceginiz mezeler, misafirlerinizin fazla alkol almalarini önleyecektir:içkiye dekoratif bir görünüm vermek için garnitür kullanin,ancak çok süslemeden kaçinin.
Kokteylinizi Shaker'la ya da Blender'inizla karistirabilir ya da servis yapacaginiz bardagin içinde, veya buzlu bir karistirma bardaginda hazirlayabilirsiniz.En iyi yöntem Blender kullanmaktir.

Bardak Seçimi

Kokteylinizi servise sunacaginiz bardak, en az içkiler ve garnitürler kadar öncemlidir.Eger buzlugunuz genisse bardaklarinizi önceden buzlukta sogutun.Bu yöntem içkinin biraz daha uzun süre soguk kalmasini saglayacaktir. Bardaginizin gerçek cam olmasina özen gösterin.

En çok kullanilan kokteyl bardaklari

Kokteyl bardagi:V ya da üçgen seklindeki bu bardaklar, sert içkilerde kullanilir.Uzun sapi o*nu olabildigince soguk tutmaya yarar.
Sampanya bardagi:Sampanya bardaklari uzun ve genis olmak üzere ikiye ayrilir.Uzun sampanya bardaklari giderek incelen bir özellige sahip olduklari için köpük yukari çikar.Kapasitesi yaklasik 150 ml'dir. Genis olaninin kullanilmamasinin sebebi köpüklerin hemen kaybolmasidir.Fakat bu bardak, içinde margarita, Bartender ve kremali içkiler bulunduran kokteyller için idealdir.
Highball:Genellikle fazla miktarda sunulan içkilerde kullanilan, uzun, kalin bir bardaktir. Limonata ya da Mai-Tai'den biraya birçok içkinin servisinde kullanilir.
Old-fashioned:Genellikle buzla içilen içeceklerde kullanilan meyilli kenarlari olan büyük bir bardaktir.Az miktarda servise sunulan içkilerin ya da meyva sularinin servisinde kullanilir.
Uzun sapli sarap bardagi:Birçok çesitte ve boyda sarap bardaklari olabilir.Kirmizi sarabin genis, beyaz sarabin ise daha küçük bir bardakta sunulmasi gerekir.Egzotik kokteyller için idealdir.