Hasret
02-25-2009, 03:21
Kestane şekeri özel bir uğraş gerektiren lezzet. İşte ünlü markaları cebinden çıkaracak kadar muhteşem bir tat. Kestane şekeri severlere özellikle tavsiye ediyoruz, mevsiminde iken mutlaka deneyin...
http://image.haber7.com/haber/haber7/photos/975720090217112229914.jpg
KESTANE ŞEKERİ
MALZEMELER:
2 Kg. toz şeker
2Kg. büyük kestane
8 Bardak su
2 Paket vanilya
HAZIRLANIŞI:
Şekeri, suyu ve vanilyayı bir tencereye koyup, karıştıra karıştıra bir taşım kaynatıp indiriniz.
Sonra da kabukları soyulmuş kestaneleri, içi su dolu büyükçe bir tencereye koyup orta derecede ateşte kestaneleri yumuşayıncaya kadar pişiriniz.Ama suyu fazla kaynatmadan pişiriniz, aksi taktirde kestaneler dağılır.
http://www.hayatifarket.com/images/haber/614.jpg
Sonra da bu kestaneleri teker teker sudan çıkarıp, parçalamadan iç kabuklarını bir bıçakla soyup, hazırlanan şuruba atınız. Bütün kestaneler ayıklanıp bitince şurup tenceresini kestanelerle birlikte ateşe koyup bir taşım kaynatınız.
http://www.hayatifarket.com/images/haber/615.jpg
Sonra ocağı iyice kısarak tencereyi 6 saat süreyle çok kısık ateşte bırakınız. Kapağının açık olmasına ve kaynamamasına özellikle dikkat ediniz. Sonra da delikli kepçeyle kestaneleri tabağa alınız. Soğuyunca servis yapınız.
Afiyet olsun.
http://image.haber7.com/haber/haber7/photos/975720090217112229914.jpg
KESTANE ŞEKERİ
MALZEMELER:
2 Kg. toz şeker
2Kg. büyük kestane
8 Bardak su
2 Paket vanilya
HAZIRLANIŞI:
Şekeri, suyu ve vanilyayı bir tencereye koyup, karıştıra karıştıra bir taşım kaynatıp indiriniz.
Sonra da kabukları soyulmuş kestaneleri, içi su dolu büyükçe bir tencereye koyup orta derecede ateşte kestaneleri yumuşayıncaya kadar pişiriniz.Ama suyu fazla kaynatmadan pişiriniz, aksi taktirde kestaneler dağılır.
http://www.hayatifarket.com/images/haber/614.jpg
Sonra da bu kestaneleri teker teker sudan çıkarıp, parçalamadan iç kabuklarını bir bıçakla soyup, hazırlanan şuruba atınız. Bütün kestaneler ayıklanıp bitince şurup tenceresini kestanelerle birlikte ateşe koyup bir taşım kaynatınız.
http://www.hayatifarket.com/images/haber/615.jpg
Sonra ocağı iyice kısarak tencereyi 6 saat süreyle çok kısık ateşte bırakınız. Kapağının açık olmasına ve kaynamamasına özellikle dikkat ediniz. Sonra da delikli kepçeyle kestaneleri tabağa alınız. Soğuyunca servis yapınız.
Afiyet olsun.