PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Başesgioğlu Hofer'ı kabul etti!


Hasret
02-25-2009, 02:59
Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Avrupa Bisiklet Birliği (UEC) Genel Sekreteri Ronald Hofer'ı makamında kabul etti.

Başbakanlık'ta gerçekleşen kabulde konuşan Bakan Başesgioğlu, Türkiye'nin son yıllarda küresel krize rağmen büyük organizasyonlar aldığını belirterek, ''Gelecek yıllarda da önemli şampiyonalara evsahipliği yapacağız. Türkiye için 2010 Avrupa Yol Bisikleti Şampiyonası itici bir güç olacak. Bu şampiyonanın en güzelde şekilde geçmesi için elimizden gelen desteği vereceğiz'' diye konuştu.

Türkiye'nin bisiklet branşında da uluslararası arenada temsil edilmesi gerektiğini ifade eden Başesgioğlu, Bisiklet Federasyonu'nun diğer federasyonlar gibi çok çalıştığını ve projeleriyle dikkat çektiğini söyledi.

21-25 Temmuz 2010 tarihlerinde Ankara'da yapılacak Avrupa Yol Bisikleti Şampiyonası'nın hazırlıklarını ve parkurlarını incelemek için başkentte bulunan UEC Genel Sekreteri Hofer ise şu ana kadar yapılan çalışmalardan çok memnun kaldığını dile getirerek, ''Yol ve parkurların bu kadar geniş ve güzel olacağını tahmin etmiyordum. Avrupa Şampiyonası için planlanan parkur çok başarılı. Türkiye aday olması halinde Ankara'da dünya şampiyonası da düzenleyebilir. Bisiklet Federasyonu'nun çalışmalarını yakından takip ediyoruz. 2007 Kapadokya Avrupa Dağ Bisikleti Şampiyonası çok iyi geçmişti. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu da bu başarıları pekiştirdi'' ifadelerini kullandı.

Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu da Bakan Başesgioğlu'na verdiği destekten dolayı teşekkür ederken, 2012 yılında dünya şampiyonasını Türkiye'ye getirmek için ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti.