PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Allah(c.c)’ın Benden Razı Olması İçin Ne Yapmak Gerekir?


alfonzo28
12-30-2007, 20:33
Allah(cc)"ın rızası;
Onun emirlerine uymak, peygamberinin gösterdiği yolda ilerlemek/ilerlemeye çalışmak, iyiliği yaymak, kötülüğü def etmek, yaptığı hayırlı işleri karşılık beklemeden yapmak, yapılan her hayırlı amelin karşılığını Allah(cc)"tan dilemek, sıkıştığında, yolda kaldığında, hastalandığında, düşman eline düştüğünde vs. Allah(cc)"tan yardım istemek, ibadetlerini aksatmadan devam etmek, dine ve sünnete uygun olmayan şeylerden uzak durmak gibi birçok söz-davranış biçimlerinin tümündür. Hayırlı olan herşeyde Allah(cc)"ın rızası vardır. Bir işin hayırlı olup olmadığı, islam dinindeki şeriate göredir, insanların yasalarına göre değildir. Nitekim; yasa insanların, şeriat ise Allah(cc)"ın koyduğu kanunlardır. Allah(cc)"ın kanunları dururken başka hiçbirşeye ihtiyaç yoktur, çünkü ihtiyaçları ancak Allah karşılar.

Allah(cc)"ın rızası hakkında şunlarıda söyleyebilirim;
* İnsanlara iyilik ve hizmet etmekte yarışmak, daha doğrusu her konuda iyilik açısından birbiriyle yarışmak,
* Dini bilgileri artırmak (bu da çok önemli, çünkü dini bilgiler, yüzlerce rek"at nafile namazlar kadar olur),
* Dini yaymak (başkalarını da Allah(cc)"ın dinine doğru yönelterek karşılığında alınacak mükafatı bir düşünün. elbette bu mükafatı Allah(cc)"tan beklemek),
* Dine ters olan şeylerle vakit kaybetmemek (dinimizde caiz olmayan yani uygun olmayan, hoş karşılanmayan, boş boş şeylerle uğraşan vakit geçiren kimse olmamak ve bu tür kişilerden de uzak durmaya çalışmak. nitekim; bu kişilerde etrafına zarar verir.)