PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kitap okudular ödülleri kaptılar


Hasret
02-24-2009, 00:50
Van'a bağlı Gevaş'taki kampanya 7'den 70'e herkesi kitap kurdu yaptı. Okumada rekor kıranlar beyaz eşya ve altınla ödüllendirildi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 2008'de başlattığı 'Türkiye Okuyor' kampanyası, Van'ın Gevaş ilçesinde farklı bir etki yarattı. İlçeye bağlı 30 köyü içine alan 13 ayrı proje hazırlayan kaymakamlık, gönüllü öğretmenler, memurlar, Sosyal Yardımlaşma Vakfı kaynakları, belediye ve esnafın da desteğiyle engelli vatandaştan cezaevindeki tutukluya, minibüsteki köylüden hastanede yatanlara kadar herkese ulaştı. İlçede bağış olarak 10 bin kitap toplandı. Bu kitaplar elden ele dolaştı. Okunan kitap sayısı 30 bini buldu, bazıları ortalamanın çok çok üzerine çıkarak kitap kurdu oldu. 400 kadından 41'i 4. 800 sayfa sınırını aşarak "İlçe Kitap Pasaportu" ödülü almaya hak kazandı. En çok okuyarak "kırmızı pasaport" almaya hak kazanan Aysel Öztürk, Kevser Balbay ve Kudret Karanfil'e birer çamaşır makinesi hediye edildi. "Yeşil" ve "mavi pasaport" alan kadınlara ise tam ve yarım altın verildi. Bu pasaportu alan kadınlar anlaşma gereği, belediye otobüsleri, sinema ve tiyatrodan ücretsiz faydalanmaya başladı. İlçe genelinde pasaport alanların sayısı 142'ye ulaştı.

ÖĞREN OKUMAYI, AL ALTINI
Öğrenciler görme engellilere kitap okudu. Dersin 5 dakikasında kitap okunan okullara harçlıklarla 3 bin kitap alındı. Yüz yetişkin açık öğretime kaydettirilirken, her tutuklu 2 kitap bitirdi. 'Okumak İbadettir' kampanyasıyla camilerde ve taziye evlerinde kitap köşeleri kuruldu. Okuma yazma bilmeyen 692 kadın 'Öğren Okumayı Al Altını' projesine kayıt oldu. Taşıtlara, öğrenci servislerine kitap dağıtıldı. Kaymakam Tahsin Aksoy, Türkiye'de yılda 20 kişi bir kitap okurken Gevaş'ta ortalama bir kişiye bir kitap düştüğünü söyleyerek, "Bu oran bizim için yeterli değil. 2009' da bu rakamı çok daha aşacağız. Bu benim kişisel başarım değil, gönüllü fedakâr insanların, arkadaşlarımın, memur ve öğretmenlerin, esnafın başarısıdır" diye konuştu.

morciii
02-24-2009, 02:14
haberlerde verdikleri zaman kaymakamı çok taktir etmiştim...