PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Mehmet Yıldız'dan şampiyonluk formülü


Melancholy
02-23-2009, 16:10
http://image.haber7.com/haber/haber7/photos/385520081228092047637.jpg


Süper Lig'in lideri Sivasspor'un kaptanı Mehmet Yıldız, '' Eğer şampiyon olmak istiyorsak, birebir doğrudan rakibimiz olan Fenerbahçe'yi saf dışı bırakmamız gerekiyor'' dedi.



Ligin 21. haftasında dün sahasında Eskişehirspor'u 1-0 yenerek 45 puanla liderliğini sürdüren Sivasspor, ara vermeden ligin 22. haftasında 28 Şubat Cumartesi günü İstanbul'da Fenerbahçe ile yapacağı maçın hazırlıklarına başladı.

Takım kaptanı Mehmet Yıldız, idman sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ''Dünkü maçta istediğimiz oyunu sahaya yansıtamasak da bizim için gerekli olan 3 puanı kazandık. Sahada belki kaliteli futbol yoktu, ama iyi mücadele ettiğimizi düşünüyorum. Artık Eskişehirspor maçında aldığımız 3 puanı hanemize yazdırdık, bu maç bitti. Şu an önümüzde çok zor, bizim için final niteliği taşıyan 2 maç var'' dedi.

Fenerbahçe ile önce ligde, sonra da kupada karşılaşacaklarını kaydeden Yıldız, şunları söyledi:
''Ama ligdeki maç çok çok önemli. Çünkü doğrudan şampiyonluk yarışında rakibimizle birebir bizi ilgilendiren, iki takımı ilgilendiren bir maç oynayacağız. Kazandığımız takdirde rakibi saf dışı bırakacağımızı biliyoruz. Bunun için bu hafta boyunca iyi hazırlanıp, iyi çalışıp, iyi istirahat edip, iyi konsantre olup o maça çıkacağız. Allah'ın izniyle de inşallah o maçtan puan ya da puanlarla dönmek istiyoruz.''

Her maça tek tek baktıklarını, rakiplerinin değil kendilerinin ne yaptığının önemli olduğunu belirten Yıldız, ''Çünkü birilerinin yardımıyla bir şeyler olmuyor. Biz kendi maçlarımızı kazanmaya bakacağız. Zaten biz kendi maçlarımızı kazandığımız zaman, istediğimiz sonuçları, 3 puanları aldığımız zaman diğer rakiplerin ne yaptığı bizi fazla ilgilendirmeden hedefimize ulaşacağız. Tabi onların puan kaybetmesi bize avantaj sağlıyor'' diye konuştu.

-SUSKUNLUĞUNU FENERBAHÇE MAÇINDA BOZMAK İSTİYOR-

Son maçlarda gol yollarındaki suskunluğunun hatırlatılması üzerine milli futbolcu, ''Gol atmayı her futbolcu gibi ben de istiyorum, ama benim için önemli olan Sivasspor'un galip gelmesi ve bu galibiyette pay sahibi olmak. Bu gol atarak ya da başka mücadelelerle olabilir'' dedi.
Fenerbahçe maçında gol atmak istediğini ifade eden Yıldız, şöyle devam etti:
''Ben hiçbir zaman gol atamadığımı problem etmedim. 10 hafta da 12 hafta da hiç gol atmadığım zamanlar oldu. Kendimi hiçbir zaman o psikolojiye sokmadım. Tabi gol atmayı istiyorum. Takıma daha çok katkı sağlamak için illaki bir santrfor olarak gol atmanız gerekiyor. İnşallah bu hafta Fenerbahçe maçında o şansızlığımızı kırmaya çalışacağız, kırabilirsek de mutlu oluruz.''

Ligde attığı 11 golle, gol krallığı yarışında 15 gollü Galatasaraylı Milan Baros'un ardından ikinci sırada yer alan Mehmet Yıldız, 5'i ligde, 4'ü de Fortis Türkiye Kupası'nda olmak üzere son 9 karşılaşmada gol atamadı. Yıldız en son ligin 14. haftasındaki İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında fileleri havalandırmıştı.

-ABDURRAHMAN VE İBRAHİM DAĞAŞAN-

Sivasspor'un başarılı sağ bek oyuncusu Abdurrahman Dereli ise ''Dün bizim için gerçekten çok zor bir karşılaşma geçti. Ama sonuçta kazanmak önemliydi. Özellikle iç sahada galibiyet serimizi devam ettirmek istiyorduk, bunu da devam ettirdik. Sonuçta iyi futbol oynadığımız söylenemez, ama bu hafta özellikle büyük takımlar hüsranlı bir şekilde ayrıldı diyebiliriz. Bizim de galip gelmemizle aradaki puan farkı açıldı'' diye konuştu.

Bu hafta Fenerbahçe ile çok önemli bir maça çıkacaklarını belirten Dereli, ''En iyi şekilde hazırlanıp, bu maçtan puanlarla dönmek istiyoruz'' dedi.

Kırmızı-beyazlı ekibin orta alandaki etkili isimlerinden İbrahim Dağaşan da ''Biz Sivasspor olarak hedefleri olan bir takımız. Yani Turkcell Süper Lig'de ve Fortis Türkiye Kupası'nda ulaşmak istediğimiz hedefler var. Bunlar kupaları kazanmak. Bu doğrultuda da çalışmalarımız devam ediyor'' diye konuştu.

İbrahim, şunları söyledi:
''Dün çok iyi oynamasak da iyi mücadele ettik, ama 3 puanı kazanmasını bildik. Ama şimdi o maçı unutup, önümüzde çok önemli Fenerbahçe maçına bakacağız. Aramızda puan farkı olsa bile biz içeride veya dışarıda kimle oynarsak hiç fark etmez. Biz aynı şekilde konsantre olup o maçı kazanmak istiyoruz. Biz keyif vermek istiyoruz, iyi futbol oynamak istiyoruz. İnşallah o maçı kazanırız, puanlar için İstanbul'a gideceğiz. Ardından Fortis Türkiye Kupası maçı var. En iyi skorla Sivas'a avantajlı dönmek istiyoruz.''

-NEŞELİ İDMAN-

Kulüp tesislerinde gerçekleşen idmanda, takım 2 grup halinde çalıştı. Eskişehirspor karşısında ilk onbirde forma giyen futbolcular, antrenör Esat Karaberberoğlu yönetiminde kentte kar yağışı ve soğuk havanın etkili olması nedeniyle üzeri kapalı halı sahada rejenerasyon (yenileme) çalışması yaptı.

Diğer oyuncular ise teknik direktör Bülent Uygun nezaretinde kondisyon salonunda müzik eşliğinde basına kapalı olarak fizik-kondisyona yönelik bir çalışma yaptı.
Kapalı sahadaki çalışmaya, dünkü maçın ilk onbirinde yer alan oyunculardan sadece kaleci Michael Petkoviç katılmadı. Antrenör Karaberoğlu yönetiminde bir süre saha etrafında koşan futbolcular, daha sonra açma-germe hareketleri yaptı.

Futbolcuların birbirlerine yaptıkları esprilerle antrenmana neşe kattıkları görüldü.
Sivasspor, yarın yapacağı çift idmanla Fenerbahçe maçı hazırlıklarını sürdürecek. Kırmızı-beyazlı ekipte İzmir'de geçen hafta dizinden ameliyat olan solbek oyuncusu Hayrettin Yerlikaya dışında eksik oyuncu bulunmuyor. Sarı kart cezası nedeniyle Eskişehirspor maçında forma giyemeyen stoper Sedat Bayrak'ın Fenerbahçe karşısında görev alması bekleniyor.
Öte yandan, teknik direktör Bülent Uygun'un yarın kulüp tesislerinde saat 11.00'da basın toplantısı düzenleyeceği bildirildi.


AA