PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Peygamber Ağlarsa...


Hasret
02-23-2009, 02:44
Resulullah (s.a.v) bir gece zevcesi Ümmü Selemenin evinde idi. Gece yarısı uykudan kalkıp evin karanlık bir köşesinde dua ve ağlamakla (ALLAH;a yalvarıp yakarmakla) meşgul oldu. Ümmü Selemehttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif Resulullah (s.a.v yatağında görmeyince kalkıp onu aramaya koyuldu. Bir de baktı ki Resulullah (s.a.v) evin karanlık bir köşesinde durup ellerini göğe kaldırmışhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif ağlayarak ALLAH;a şöyle yalvarıp yakarıyor:

ALLAH;ım! Bağışladığın nimetleri benden esirgeme. Benihttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif düşmanların bana gülme vesilesi kılmahttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif kıskançları bana musallat etme.

ALLAHım! Beni hiçbir zaman ve hiçbir an kendi başıma bırakma; kendin beni her şeyden ve her âfetten (beladan) koru
Ümmü Seleme Resulullah (s.a.v)in bu durumunu görünce ağlayarak kendi yerine döndü. Resulullah (s.a.v) Ümmü Selemenin ağlama sesini duyuncahttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif ona doğru gidip ağlamasının sebebini sordu.

Ümmü Seleme şöyle dedi:

Ya Resulellah! Senin ağlaman beni ağlattı. Sen neden ağlıyorsun? Siz ALLAH katında olan onca büyük makam ve yakınlığınıza rağmen ALLAHtan böyle korkuyorsunuzhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif ALLAHtan bir an bile sizi kendi başınıza bırakmamasını istiyorsunuzhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif o halde vay bizim halimize
Resulullah (s.a.v) onun sözüne karşılık :

Nasıl korkmayayımhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif nasıl ağlamayayımhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif nasıl kendi akıbetimden korkmayayımhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif nasıl kendi makam ve mevkime güveneyim! Oysa ki ALLAH Tealahttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif Hz. Yunusu bir an kendi haline bıraktı ve onun başına gelmemesi gereken şey başına geldi! buyurdular.

O iki cihan server-i böyle düşünürse bizim halimiz nice olur mü'minler?...