PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Eskişehirspor taraftarlar isyan etti


Melancholy
02-22-2009, 22:41
Eskişehirspor - Sivasspor arasında oynanan karşılaşma sonrası Eskişehirspor taraftarları sokaklara döküldü.

Maçtaki hakem hatalarına tepki gösteren bir grup Eskişehirspor taraftarı, Merkez Hakem Kurulu (MHK) ve Türkiye Futbol Federasyonu'nu (TFF) protesto etti. Adalar semtinde toplanan yaklaşık 300 kişilik grup, ligin başından bu yana Eskişehirspor'a haksızlık yapıldığını belirterek, suçlunun Türkiye Futbol Federasyonu olduğunu savundu.

1965 Eskişehirsporlular Derneği Başkanı Mustafa Akgören, yaptığı açıklamada, Eskişehirspor'un sahipsiz olmadığını ve haklarını daima arayacaklarını dile getirdi. Akgören, bu haksızlıklara göz yuman TFF'yi protesto ettiklerini dile getirdi. Ligin başından bu yana 11 puanlarının yendiğini iddia eden Akgören, "Eskişehirspor'u küme düşürmeye çalışıyorlar; Ancak, herkesin bilmesi gereken bir şey var. O da Eskişehirspor'un sahipsiz olmadığıdır." dedi.

Gruba destek veren sanatçı Mithat Körler ise, "Eskişehirspor üzerinde oyunlar oynanıyor, Eskişehirspor'un puanları yeniyor. Eskişehirspor'un canı hakem hatalarından dolayı çok yandı. Bu durum Kayserispor maçıyla başladı. Bursaspor, Fenerbahçe Hacettepespor ve en son olarak hakem hataları Sivasspor maçında da devam etti. Eskişehirspor taraftarı Türkiye'deki en iyi taraftardır. Yapılan bu haksızlıklar karşısında sessiz kalmayacaklar." diye konuştu.

Grup daha sonra TFF ve MHK aleyhine sloganlar attı. Taraftarlar ellerinde, "Eskişehirspor'u sahipsiz mi zannettiniz" yazılı pankarttı taşıdı.

Basına açıklama yapan grup daha sonra olaysız dağıldı.

samanyoluhaber