PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Gerçek akılsız dolayısıyla nasipsiz kiimdir bilirmisiniz?


Hasret
02-22-2009, 02:51
Vecdimin Penceresinden

Gerçek akılsızhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif dolayısiyle nasipsiz kimdir bilir misiniz? Ne aklın altında kalıp da onu hiç kullanmadan inananhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif ne de aklın üstüne çıkıp onu akıl aleyhinde kullanarak inanmaya bakan... Akılsızhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif aklın içinde kalandır; akıl fıçısı içindehttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif 'nârıbeyzâ'dan aşk parmaklariyle cidar pencereleri açamadan ve bu işte aklı kullanmadan ermeye de yol kapalı...

Akılhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif o 'ufacık fıçıcıkhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif içi dolu turşucuk' maskarahttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif inanmadığı şeylere 'acabahttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif ya olursahttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif belki' gözüyle bakar dahttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif inandığı şeylere 'niçinhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif ne sebeplehttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif neden dolayı' gibilerden bir şüphe tavrı ve ille anlama kaygısı gösterir.

Eli inmelihttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif dili düğümlühttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif kalbi burukhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif edası pısırıkhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif sermayesi korkakhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif işi ürkekhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif ahlâkı katlanmakhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif ibadeti saklanmak...

Bu mu müslüman? ..
Bir şeye malik olmak için o şeyi istemenin yeter olduğunu anlarlar. Ama istemenin istemek olması için dudakların yetmeyeceğini anlasalar..
Işık saniyede 300 bin kilometre yol alıyor ve aydan dünyaya 1 saniyede geliyor dahttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif hayâlhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif milyarlarca ışık senesi tutan mesafeyi bir anda kestiriveriyor. Neyi ve nereyi hayâl edersenizhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif onda ve oradasınız. Demek insanda zaman ve mekân üstü bir arayıcılık kudreti var... Aranan Ve arayan olmadan arayan ve arama olmayacağına görehttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif ki arıyorumhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif kimi aramaya memur bulunuyorum?

Yok!
Diyenlere bir sözüm var:
- Siz bana gerçekten yok olan bir şeyi gösterebilir misiniz kihttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif yok'u ispat edebilesiniz? .. Gösterebilecek olsanız zaten o şey yok değilhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif var olur. Gösteremeyince de yok demeye imkânınız kalmaz! (c.c.) 'a yok diyebilmeniz ayrıca ispat ediyor kihttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif o 'var'ın ta kendisihttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif 'yok'un da yaratıcısı...

Kapıları yıkarcasına tekmeleyeceğimhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif limandaki bütün vapurların ve şehirdeki bütün fabrika bacalarının canavar düdüklerini öttüreceğimhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif trafiği durduracağımhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif insanları oldukları yerde mıhlayacağım ve gök tavanını yıkan bir sesle haykıracağım geliyor:

- İnsanlar! (c.c.) var! O'nu düşünmekten başka her işe paydos! ...

Bana 'deli' mi diyecekler?

Canım kurbanhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif aklın son durağı olan böyle deliliğe! ..
Varlık hudutsuz girift bir ağaç... Ve sen ey kainatın Efendisi; onunhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif hudutsuz girift köküsün! Bu köke bağlı gövde... Bu gövdeye bağlı ince dal... İnce dala bağlı yaprak... Yaprağın üstünde el ayası gibi lif lif bir ağaç haritası... Onun üstünde de küçücük bir böcek...

Ben de buyum! .. Bütün insanlık budur! .. Ve senin getirdiğin nizam ağacının en küçük yaprağında bir böcek olmaktan üstün paye yoktur!

(c.c.) 'a iki cins insan inanır. Ya en aptalhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif ya en akıllı! .. îkisi ortası dediğimiz hakikî ahmakhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif inkâra memur...

Akıldan büyük nimethttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif zekâdan da ağır yük tanımıyorum.

Zekâ azaldıkça iman engelleri de azalıyor ve iman bir 'az' üzerinde durabiliyor. Zekâ çoğaldıkça da engeller yıkılıyorhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif kökünden sökülüyor ve iman bir 'çok' üzerinde duruyor.

Vahhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif ikisi ortası nasipsizlere! ..

Her ferdin tepesinden geçmişhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif çeliktenhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif mahrut şeklinde kalın bir çadır var... İlâhî nura yol vermeyen bir çadır... Bu nefstir!
Ne mutluhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif onu incelte incelte sigara kâğıdına çevirenlere ve içeriye nuru sızdıranlara! .. Ve ne mutlu onu delip ileriye geçenlere! .

Madem ki nefs had tanımazhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif doymazhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif kanmaz ve razı olmazhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif sen de kes onun bütün istihkaklarını! ..

Namazda teslimiyet vardır. Onun içindir kihttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif namaz nefse giran gelir. Yalnız bu kadarı İslâmın hak ve namazın mutlak ibadet olduğunu göstermeye yeter.

Nefslerini şartlandıranlarhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif namaza yaklaşamazkenhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif müslüman geçinenler de onun kabuğunda kalır ve gerçek namaz pek az kimseye nasib olur.

Büyük Velî Abdülhakîm Efendi Hazretlerinin en güzel sözlerinden birisihttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif ermişlerin benlik haline dair şu görüşü;
'- Mevzuunu bulamaz kihttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif ben diyebilsin...'
Bizse 'ben'den başka mevzuu olmayan biçareleriz


Aman Yarabbihttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif aman Yârabbi; biz seni lâftahttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif yalnız lâfta ve kelimede anıyoruz. Üstelik hikmetin karşısında vecd ve hayrete düştüğümüzü sanıyoruz. Seninhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif hikmetten bahsedici aklı yaratan hikmet sahibi olduğunu düşünüyorum dahttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif patlayacak kadar şişen kafatasımı secdeye mıhlamak ve öylece kalmaktan başka yol göremiyorum. Zira secdehttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif kendimde sandığımhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif kendimin diye vehmettiğim şeylerin sana iadesidir.

Aman Yârabbi; ne büyük sır var secdede! .. Anlar gibi oluyorum ama yine anladığımı iddia edemiyorum.

Bana öyle geliyor kihttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif münkirin gözünü çıkarsalarhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif kulağını sağır etselerhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif burnunu tıkasalarhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif dilini sükseler ve temas hissini dondursalarhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif o zaman görürhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif işitirhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif koklarhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif tadar ve temastan anlar...

Eyvahhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif görmemek için gözhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif işitmemek için kulak taşıyanlara! ..
Bu âlemde hiçbir şeyin tam ve mutlak izahı yoktur. Bir şeyi izah etmek için kullandığımız kelimenin izahı bile ayrıca izaha muhtaçhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif başka bir kelimeyle... Bütün izah edilemezleri yine izah edilemezlerle izaha çalışırkenhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif farkında mıyız kihttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif bu izahı izah edilemeyenlerin en büyüğühttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif yine (c.c.) ? .. Kâinatın tek ve mutlak izahıhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif (c.c.) ...

Dünyada hiçbir akılhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif İmam-ı Gazalî'nin şu idrak inceliğine ulaşamaz:
- Size bir kâhinhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif filân gün falan renkteki elbiseni giyersen ölürsünhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif desehttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif siz bu lâfa inanmazhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif fakat o gün o elbiseyi de giymezsiniz. Buna karşılık bir Peygamberhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif günde şu kadar rekât namaz kılın dediği zaman ona inanıyorhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif sonra da 'niçin? ' diye soruyorsunuz!

Hiç bir şey için değilhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif (c.c.) böyle emrettiği için... Şeriathttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif mutlak ve ulvî sebeplere bağlı bütün bir esrar âleminin dış ölçülerinden ibarettir; onu böyle bil ve ona böyle bağlan!

Akılhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif o 'ufacık fıçıcıkhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif içi dolu turşucuk' maskarasınınhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif inanmadığı şeye ayırdığı 'belki' payı ilehttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif inandığına da tahsis buyurduğu 'ama niçinhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif ne sebeple' istifhamı arasındaki uçurumu gör!

(c.c.) ımhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif nasıl da insanlardan kendi korkunç tezadlarını gizliyor ve tüneksiz kuşlar gibi bir duman halkasından bir su kıvrımı arasında onlarıhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif o teselliden bu teselliye gezdiriyorsun! .. Ey kudret sahibim! ..

Bize 10 dakika sonra öleceğimizi söyleseler ne yaparız? .. Dünya ile en küçük alâkamız kalabilir mi? .. Susuzluktan dilimiz kurumuş olsa böyle bir ihtiyacı düşünebilir miyiz? .. Dünya o anda bütün nimetleriyle başımıza yağsa dönüp bakabilir miyiz? ..

Peki; 10 dakika yerine 10 veya 100 yıl olmuşhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif farkı ne? .. Hiç'in milyon veya milyara darbıhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif hiç'i büyütmeye çalışmaktan başka neye yarar? ..

Aklı kopuncaya kadar geremedikçehttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif bunu yapamadıkçahttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif ya taklitçi müminhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif yahut sersem kâfir olmaya mecbursun!


Necip Fazıl Kısakürek

CanDostu
02-26-2009, 23:54
http://www.mumsema.com/mumsema.gif

Vecdimin Penceresinden

Gerçek akılsızhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif dolayısiyle nasipsiz kimdir bilir misiniz? Ne aklın altında kalıp da onu hiç kullanmadan inananhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif ne de aklın üstüne çıkıp onu akıl aleyhinde kullanarak inanmaya bakan... Akılsızhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif aklın içinde kalandır; akıl fıçısı içindehttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif 'nârıbeyzâ'dan aşk parmaklariyle cidar pencereleri açamadan ve bu işte aklı kullanmadan ermeye de yol kapalı...

Akılhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif o 'ufacık fıçıcıkhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif içi dolu turşucuk' maskarahttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif inanmadığı şeylere 'acabahttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif ya olursahttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif belki' gözüyle bakar dahttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif inandığı şeylere 'niçinhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif ne sebeplehttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif neden dolayı' gibilerden bir şüphe tavrı ve ille anlama kaygısı gösterir.

Eli inmelihttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif dili düğümlühttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif kalbi burukhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif edası pısırıkhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif sermayesi korkakhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif işi ürkekhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif ahlâkı katlanmakhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif ibadeti saklanmak...

Bu mu müslüman? ..
Bir şeye malik olmak için o şeyi istemenin yeter olduğunu anlarlar. Ama istemenin istemek olması için dudakların yetmeyeceğini anlasalar..
Işık saniyede 300 bin kilometre yol alıyor ve aydan dünyaya 1 saniyede geliyor dahttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif hayâlhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif milyarlarca ışık senesi tutan mesafeyi bir anda kestiriveriyor. Neyi ve nereyi hayâl edersenizhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif onda ve oradasınız. Demek insanda zaman ve mekân üstü bir arayıcılık kudreti var... Aranan Ve arayan olmadan arayan ve arama olmayacağına görehttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif ki arıyorumhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif kimi aramaya memur bulunuyorum?

Yok!
Diyenlere bir sözüm var:
- Siz bana gerçekten yok olan bir şeyi gösterebilir misiniz kihttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif yok'u ispat edebilesiniz? .. Gösterebilecek olsanız zaten o şey yok değilhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif var olur. Gösteremeyince de yok demeye imkânınız kalmaz! (c.c.) 'a yok diyebilmeniz ayrıca ispat ediyor kihttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif o 'var'ın ta kendisihttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif 'yok'un da yaratıcısı...

Kapıları yıkarcasına tekmeleyeceğimhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif limandaki bütün vapurların ve şehirdeki bütün fabrika bacalarının canavar düdüklerini öttüreceğimhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif trafiği durduracağımhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif insanları oldukları yerde mıhlayacağım ve gök tavanını yıkan bir sesle haykıracağım geliyor:

- İnsanlar! (c.c.) var! O'nu düşünmekten başka her işe paydos! ...

Bana 'deli' mi diyecekler?

Canım kurbanhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif aklın son durağı olan böyle deliliğe! ..
Varlık hudutsuz girift bir ağaç... Ve sen ey kainatın Efendisi; onunhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif hudutsuz girift köküsün! Bu köke bağlı gövde... Bu gövdeye bağlı ince dal... İnce dala bağlı yaprak... Yaprağın üstünde el ayası gibi lif lif bir ağaç haritası... Onun üstünde de küçücük bir böcek...

Ben de buyum! .. Bütün insanlık budur! .. Ve senin getirdiğin nizam ağacının en küçük yaprağında bir böcek olmaktan üstün paye yoktur!

(c.c.) 'a iki cins insan inanır. Ya en aptalhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif ya en akıllı! .. îkisi ortası dediğimiz hakikî ahmakhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif inkâra memur...

Akıldan büyük nimethttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif zekâdan da ağır yük tanımıyorum.

Zekâ azaldıkça iman engelleri de azalıyor ve iman bir 'az' üzerinde durabiliyor. Zekâ çoğaldıkça da engeller yıkılıyorhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif kökünden sökülüyor ve iman bir 'çok' üzerinde duruyor.

Vahhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif ikisi ortası nasipsizlere! ..

Her ferdin tepesinden geçmişhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif çeliktenhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif mahrut şeklinde kalın bir çadır var... İlâhî nura yol vermeyen bir çadır... Bu nefstir!
Ne mutluhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif onu incelte incelte sigara kâğıdına çevirenlere ve içeriye nuru sızdıranlara! .. Ve ne mutlu onu delip ileriye geçenlere! .

Madem ki nefs had tanımazhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif doymazhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif kanmaz ve razı olmazhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif sen de kes onun bütün istihkaklarını! ..

Namazda teslimiyet vardır. Onun içindir kihttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif namaz nefse giran gelir. Yalnız bu kadarı İslâmın hak ve namazın mutlak ibadet olduğunu göstermeye yeter.

Nefslerini şartlandıranlarhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif namaza yaklaşamazkenhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif müslüman geçinenler de onun kabuğunda kalır ve gerçek namaz pek az kimseye nasib olur.

Büyük Velî Abdülhakîm Efendi Hazretlerinin en güzel sözlerinden birisihttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif ermişlerin benlik haline dair şu görüşü;
'- Mevzuunu bulamaz kihttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif ben diyebilsin...'
Bizse 'ben'den başka mevzuu olmayan biçareleriz


Aman Yarabbihttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif aman Yârabbi; biz seni lâftahttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif yalnız lâfta ve kelimede anıyoruz. Üstelik hikmetin karşısında vecd ve hayrete düştüğümüzü sanıyoruz. Seninhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif hikmetten bahsedici aklı yaratan hikmet sahibi olduğunu düşünüyorum dahttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif patlayacak kadar şişen kafatasımı secdeye mıhlamak ve öylece kalmaktan başka yol göremiyorum. Zira secdehttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif kendimde sandığımhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif kendimin diye vehmettiğim şeylerin sana iadesidir.

Aman Yârabbi; ne büyük sır var secdede! .. Anlar gibi oluyorum ama yine anladığımı iddia edemiyorum.

Bana öyle geliyor kihttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif münkirin gözünü çıkarsalarhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif kulağını sağır etselerhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif burnunu tıkasalarhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif dilini sükseler ve temas hissini dondursalarhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif o zaman görürhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif işitirhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif koklarhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif tadar ve temastan anlar...

Eyvahhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif görmemek için gözhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif işitmemek için kulak taşıyanlara! ..
Bu âlemde hiçbir şeyin tam ve mutlak izahı yoktur. Bir şeyi izah etmek için kullandığımız kelimenin izahı bile ayrıca izaha muhtaçhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif başka bir kelimeyle... Bütün izah edilemezleri yine izah edilemezlerle izaha çalışırkenhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif farkında mıyız kihttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif bu izahı izah edilemeyenlerin en büyüğühttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif yine (c.c.) ? .. Kâinatın tek ve mutlak izahıhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif (c.c.) ...

Dünyada hiçbir akılhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif İmam-ı Gazalî'nin şu idrak inceliğine ulaşamaz:
- Size bir kâhinhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif filân gün falan renkteki elbiseni giyersen ölürsünhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif desehttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif siz bu lâfa inanmazhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif fakat o gün o elbiseyi de giymezsiniz. Buna karşılık bir Peygamberhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif günde şu kadar rekât namaz kılın dediği zaman ona inanıyorhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif sonra da 'niçin? ' diye soruyorsunuz!

Hiç bir şey için değilhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif (c.c.) böyle emrettiği için... Şeriathttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif mutlak ve ulvî sebeplere bağlı bütün bir esrar âleminin dış ölçülerinden ibarettir; onu böyle bil ve ona böyle bağlan!

Akılhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif o 'ufacık fıçıcıkhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif içi dolu turşucuk' maskarasınınhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif inanmadığı şeye ayırdığı 'belki' payı ilehttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif inandığına da tahsis buyurduğu 'ama niçinhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif ne sebeple' istifhamı arasındaki uçurumu gör!

(c.c.) ımhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif nasıl da insanlardan kendi korkunç tezadlarını gizliyor ve tüneksiz kuşlar gibi bir duman halkasından bir su kıvrımı arasında onlarıhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif o teselliden bu teselliye gezdiriyorsun! .. Ey kudret sahibim! ..

Bize 10 dakika sonra öleceğimizi söyleseler ne yaparız? .. Dünya ile en küçük alâkamız kalabilir mi? .. Susuzluktan dilimiz kurumuş olsa böyle bir ihtiyacı düşünebilir miyiz? .. Dünya o anda bütün nimetleriyle başımıza yağsa dönüp bakabilir miyiz? ..

Peki; 10 dakika yerine 10 veya 100 yıl olmuşhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif farkı ne? .. Hiç'in milyon veya milyara darbıhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif hiç'i büyütmeye çalışmaktan başka neye yarar? ..

Aklı kopuncaya kadar geremedikçehttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif bunu yapamadıkçahttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif ya taklitçi müminhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif yahut sersem kâfir olmaya mecbursun!


Necip Fazıl Kısakürek
Emeğine yüreğine sağlık ALLAH c.c. razi olsun senden inşaALLAH