PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İnsan Gibi Dişleri Var


Hasret
02-21-2009, 21:16
http://galeri.internethaber.com/images/gallery/3121/1.jpg
Photoshop gibi görünebilir ama bu gerçek... Denizin 2 bin metre derinliklerinde yaşıyor. Sadece bir tanesi yakalanıp incelenebildi. Bu ahtapotun insan gibi dişleri var.

http://galeri.internethaber.com/images/gallery/3121/2.jpg
"Promachoteuthis sulcus" olarak geçen bu farklı ahtapothttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif türünün diğer üyelerinden morfolojik bakımdan oldukça farklı. Ahtapotun kollarıhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif boyutlarına göre daha kalınhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif vantüzleri daha büyükhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif ve alışılmışın çok dışında "dişleri" var.

http://galeri.internethaber.com/images/gallery/3121/3.jpg
Bilim adamlarıhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif şimdi "Promachoteuthis sulcus"u daha yakından gözlemek içinhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif bu garip ahtapotun yaşam alanı olan Atlantik'in güney bölgesindehttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif Güney Afrika'ya 2800 kilometrehttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif Güney Amerika'nın en güney noktasına ise 3300 kilometre mesafedeki Tristan da Cunha adlı bir grup volkanik adanın açıklarında üs kurdu.

http://galeri.internethaber.com/images/gallery/3121/4.jpg

morciii
05-22-2009, 18:26
çok ilginç görünüyor