PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : "Spor dallarının daha iyi tanınması için.."


Hasret
02-21-2009, 19:20
Beyzbol, Softbol, Korumalı Futbol ve Ragbi Federasyonu Başkanı Şahin Kömürcü, federasyon bünyesindeki spor dallarının daha iyi tanınması için çaba harcadıklarını söyledi.

Kömürcü, İzzet Arseven Ormanı Edirne İl Özel İdaresi'nin kahvaltı salonunda düzenlenen basın toplantısında, beyzbol, softbol, korumalı futbol ve ragbi branşlarındaki kulüp sayısının her geçen gün arttığını belirterek, şöyle devam etti:
''24-25 tarihlerinde 12 takımın katılımıyla 10-12 yaş Türkiye Şampiyonası'nı Antalya Kemer'de yüksek katılımla düzenledik. Federasyon başkanı olduğumda 3 beyzbol kulübü vardı, görevi devralmamızın ardından kulüp sayısını 4 katına çıkardık. Ayrıca, beyzbolda milli takım oluşturuldu, beyzbol milli takımımız temmuz ayında Bulgaristan'da yapılacak şampiyonada ülkemizi temsil edecek.''

-HEDEF BALKAN DEVLETLERİ AMERİKAN FUTBOLU FEDERASYONU KURMAK
Kömürcü, Balkan Devletleri Amerikan Futbol Federasyonu kurmak için çalışmaları başlattıklarını bildirerek, şöyle devam etti:
''Balkan devletleri Amerikan Futbol Federasyonu kurmak istiyoruz. Bu amaçla federasyonumuz dış işleri komisyonu başkanı Prof. Dr. Hilmi İbar ve dış ilişkiler başkan yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Cengiz Dane ile Sırbistan'a gittik. Sırbistan Spor Bakanlığı Müsteşarı Dragon Atanasov ile görüşerek Kosova'da da milli olimpiyat komitesi başkanı Besim Hasani'yle görüştük. Diğer Balkan devletleriyle görüşmelerimiz önümüzdeki haftalarda sürecek. Federasyonu kurma başarısını yakalarsak merkezi Edirne olacak.''

-TÜRKİYE, ULUSLARARASI SOFTBOL FEDERASYONU'NA ÜYE OLDU
Türkiye'yi yurt dışında en iyi şekilde temsil etmek amacıyla bir çok toplantıya katıldıklarını ifade eden Kömürcü, şunları söyledi:
''İsviçre'nin Lozan kentinde Uluslararası Softbol Federasyonu toplantısına katıldık. 5 yıldır Türkiye'ye 'bugün git yarın gel' demişler. Orada sert bir çıkış yaptık, '1 yıl daha beklemeyeceğiz, eğer burada aday ülke diyorsanız bir daha Türkiye'de softbol adını duymayacaksınız' dedik. Yönetim kurullarını acil toplantı yaptılar, 5 yıldır aday ülke olarak beklediğimiz federasyona resmi üye olarak kabul edildik. Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nı Türkiye'de yapmak istediğimizi bildirdik. Europan Cup Winner Cup Woman B'yi 17-24 Ağustos'ta Edirne'de yapacağız.''

-EDİRNE'DE AMERİKAN FUTBOLU RAGBİ HAKEM KURSLARI
Edirne'de açılacak olan hakem kurslarının küçük de olsa bir iş imkanı yaratacağını savunan Kömürcü, ''Amerikan futbolu ve ragbi hakem kurslarını 26 Şubat-1 Mart tarihleri arasında Edirne'de açacağız. Biz hakemlerimize maç başına harcırah hariç, asgari 60 TL ödüyoruz. Spor yapmak isteyen biri 4 hafta maça çıkarak bir asgari ücreti alacak. En azından bir iş imkanı gibi düşünülebilir. Amerikan futbolu 11 hakemle oynanmaktadır, Edirne'de başarılı olan hakemlerimizden her hafta en az 5-10 aday hakem görevlendireceğiz'' dedi.

-KIRKPINAR VE AMERİKAN FUTBOLU AYNI SAHNEDE OLABİLİR
Beyzbol Softbol Korumalı Futbol ve Ragbi Federasyonu'nun yeni yönetim anlayışıyla spora daha geniş bir perspektiften baktığını değerlendiren Kömürcü, konuşmasını şöyle sürdürdü:
''Ben göreve geldiğimden beri yönetimimizle çok iyi işlere imza attık. Beyzbol deyince taksicilerin kullandığı sopa akla gelmesin, o zaman taksicileri düşünürseniz, hepsi potansiyel beyzbolcu. Bunun böyle olmadığını ve bu branşları Türk insanına tanıtmak için elimizden geleni yapıyoruz ve yapacağız. 2001 yılında kurulan federasyonumuz biraz dar bir kalıpta kalmış, yönetime geldikten sonra farklı açılımlar yapmaya başladık. Yağlı güreşlerin başkenti Edirne'de Kırkpınar Yağlı Güreşleri haftasında talep gelmesi halinde gösteri maçları yapabiliriz.''