PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ve ALLAH(CC) yüreği yarattı...


Hasret
02-21-2009, 14:34
“ Kendilerine meyil ve ülfet edesinizhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif kaynaşasınız diye size kendi (cinsi) niz’den eşler yaratıp da aranızda sevgi ve merhamet takdir etmesi O’nun (varlığının ve rahmetinin) delillerindendir.
“… ve Allah insanı yaratmayı diledi…”

O’nu eşref-i mahlukat yaptı. Yüreğinin mayasına muhabbet kattı.
Muhabbet insana yaşama sevinci veren sıcacıkhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif kıpır kıpır bir duyguyduhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif yalnızlığa dayanamazdıhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif yalnız soluk alamazdı.
Halleşecek dost arardı. Sefer halinde olduğu yalnızlık çölünde amansız sancılarla kıvranmaya başladı…

Vedûd olan Mevla o’nun bu haline Rahmet nazarıyla baktı. Sonra da lütfettiği rûhîhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif duygusal ve fizîkî gereksinimlere latif bir aks’ı sedâ olarak o’nu kendisine meyil ve ülfet edebileceği bir can ile nasiplendirdi; kadını yarattı.

Sevmeyi ve sevilmeyi de ömür boyu sürsün diye gönüllerine gıda yaptı.

Her iki can da bir diğeri için; eşhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif dosthttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif arkadaşhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif sevgili; hayatı daha latifhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif leziz ve huzurlu yaşayabilmek için bir yürek coşkusu olarak yaratılmıştı.

Her iki can da bir diğeri için; muhabbetle sarıp sarmalayanhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif günah kirlerinden koruyan birer elbisehttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif hayat denizindeki olumsuz çalkantılardan kaçıp sığındıkları güvenli birer limanhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif hayatın zor yokuşlarında ki yorgunluklar için dizlerine dermanhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif hüzne ve hicrana düştüklerinde şefkatle açılan mûnis birer kucakhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif mutluluk ve coşkularında ise takındıkları ipekten birer kanat oldular.

Kucakladılar her iki can da birbirlerini bütün içtenlikleriyle. Büyüdükçe büyüdü o efsunlu iklimde sevgi. Kalp bu büyüme karşısında duramaz oldu yerindehttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif sanki bütün hücrelerinin diliyle yakardı Rabbine.
O’ da aşkı kanat olarak taktı kalbe.
O gün bu gündür aşka düşen kalpler sığmaz olur göğüs kafesine; kanat çırpar maşukunun sevgisiyle; uçsuz bucaksız özlem iklimlerinde…

Her şeyin ilk var oluşunun zarif ve heyecan verici olduğu gibihttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif insanın hayat sahnesine ilk atılışı da tarife sığmaz derecede heyecan verici bir hadisedir anne ve babalar ve akledenler için.

İnsan başlı başına koskoca bir alemdir; bir ibret tablosudur özenle seyredilmesi gereken. Başlangıcı bir damla hakir su olan insan ana rahminde geçirdiği sırlarla bezenmiş çok özel ve orijinal evrelerden sonra acizhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif korunmaya ve kollanmaya muhtaç bir varlık olarak gelir dünyaya. Hem de öyle bir geliş ki; onca aczine ve meşakkat verici gereksinimlerine rağmen sultanlar gibi oturur yüreklerde kurulan merhamet ve muhabbet tahtına.

İnsanın fiziki ihtiyaçlardan önce daha içten ve derinden bir dürtüyle ya da melekeyle yüreğinin ihtiyaçlarına; saf ve temiz duygularla bezenmiş sevgi refleksine muhatap olduğunu görmekteyiz ta çocukluk yıllarından itibaren.
İnsan hayatının tarihi süreci gözlemlendiğinde görülmektedir ki; belli bir süre çocuksu saf muhabbetlerlehttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif evcilik oyunlarıyla kendisini hissettirmektedir insanın bu yanı.

Bu duygular yelpazesi her geçen gün tekamül göstererek gelişmeye başlar sonra. Zaman su gibi akar. Gece ve gündüzhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif haftalarhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif aylarhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif mevsimler ve yıllar birbirini kovalar bu saltanat içinde.

Gün geçtikçe bağımlılık azalır anne ve babayahttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif gün geçtikçe kendisinin farkına varmaya başlar.
Gün geçtikçe bir “ben” in varlığını hisseder özünde.
Fizyolojik ve rûhî gelişmeler birbiri ardınca çalar kapısınıhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif kendisini tanıtır o’na.
Onları tanıdıkçahttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif hissettikçe dünyası genişlerhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif artık bir zamanlar tüm vakitlerini içtenlikle kuşatan anne ve babasının yüreklerindeki tahtı yetersiz kalmaya başlar.
Taht kuracak yeni yüreklerhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif kendi yüreğine tahtını kuracağı yeni sultanlar aramaktadır fıtrî bir gereksinim olarak.

Önceleri minicik yüreğine kocaman sevgiler sığdıran çocuğun her türlü çıkar ve tutkulardanhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif nefsî dürtülerden uzakhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif safhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif tertemiz bir sevgidir nasiplendiği.
Şimdi ise bambaşka bir yüzüyle tanış olmuştur sevginin.

Sevdanın kocaman ama zarif kanatlarıdır artık göğüs kafesinin ardında çırpınan. Yüreği sığmaz olur yerine. Onunla olmakhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif hep onunla birlikte nefes almak ister. Bu iklim unutturur ona açlığıhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif susuzluğuhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif yorgunluğu ve uykusuzluğu.

Fıtratında ki gelişmeler böylesi bir akışın içine bırakıverir onu doğal olarak. Fiziken büyümektehttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif bununla beraber yüreğinde ki duygu denizi de büyümektehttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif dalgaları hırçınlaşmaktahttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif desenleri baharı andıran yepyeni mevsimler canlanmaktadır hayal ufkunda…

İnsanhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif Latif bir Musavvir olan yüce yaratıcının hikmetli iradesi sonucu hayat sürecinde meydana gelecek olan fiziki ve rûhî gelişmelere uygun olarak tasvir edilmiştir. İleride oluşacak kaçınılmaz fiziki ihtiyaçların gerektirdiği birlikteliğin daha doğalhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif daha kendiliğindenhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif daha cezp edici olabilmesihttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif zevk alınır hale gelmesi ve devamlılık arz edebilmesi murat edilmiş gibidir sanki bu tasvirde. Bunun için ise duygu deniziyle desteklenmişhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif sevmek ve sevilmek arzusu bir hayat estetiği olarak nakşedilmiştir fıtratına.

Bu duygu insan için öyle büyük bir zenginlik ya da öyle harika bir lütuftur ki; özel bir gayret ve yeteneğe gerek kalmadan suyun akışı gibihttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif rüzgarın esişihttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif güneşin doğuşu gibi doğal olarak ve kendiliğinden gelişir. Yüreklerihttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif daha sonra da gücüne göre akıl ve mantıklarıhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif iradeleri dahi kontrol altına alır. Hayatı bir başka cinsle ve özel olarak geçirmekhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif en mahrem duygularınıhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif acılarınıhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif mutluluklarını ve dahi lokmalarını onunla paylaşmak vazgeçilmez bir ihtiyaç hatta tutku olarak baş gösterir.

Bundandır ki; yürek bir can ister yaratılmış canlar arasından; birlikte çarpacağıhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif birlikte sancı çekeceğihttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif birlikte heyecan depremlerine tutulacağı ve aşk yağmurlarında birlikte sırılsıklam ıslanacağı. Ve canı bildiğihttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif yarısı bildiğihttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif özlem ufkuna böylesi bir hisle oturttuğu o özel varlıktan uzak kalmaya dayanamazhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif nefes alamaz olur yalnızhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif yâni canı’sız kaldığında…

İnsan iki ayrı bedende birlikte nefes alanhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif bir nefesi paylaşan tek bir can olur böylesi durumlarda.

Sevilen ve sevgisine karşılık bulabilme talihini yakalayan kalp adetâ zarif bir kelebek kanadına tutsak düşer.
Öyle garip bir tutsaklıktır ki bu; bitmesini istemez. O bağımlılıktan özgür olma ihtimalinin endişesi bir kor gibi düşer özüne yüreğin.
Tüm hücrelerini amansız bir ateş sarar. Vuslat yağmurlarından başka hiçbir şeyin söndüremeyeceği bir ateş harmanıdır artık yüreği.

O hücreden çıkma yada çıkarılma endişesi acıtır canınıhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif bu endişeyle doğar gece ve gündüzlerini kuşatan tüm amansız sancılar.

Sanki kanı çekilir damarlarından âşık’ın ve aşkın. Canı’sız kalmak endişesi üşütür tüm benliğinihttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif tüm hücrelerinde hayata karşı derin bir soğuma baş göstermeye başlar bu hüzün ikliminde.

Güneş her gün bütün sıcaklığıyla doğsa da o’nu ısıtmaktan aciz kalır. O’nun güneşi Canı’sı dır. O doğmadıkça vuslat ufkundan bir güneş gibi kesinlikle ısınamaz âşık’ın üşümüş yanları
Kendisine hücre edinmiştir bu tutkuyu; ipek böceğinin kozasına hapsedişi gibi kendisini. O hücre hayat olur kalbe. Orada nefes alırhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif orada gıdalanır. Güneşi o hücredehttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif ay’ı o hücredehttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif yıldızları o hücrede seyreder; nazlı yarine benzeterek ve o’nu seyredercesinehttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif o’nunla söyleşircesine meftunca bir özleyişle…

Bu hücrede tutsak kalmayı en büyük özgürlük olarak kabul eder. Bu bir sekerât-ı sevdâ’dırhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif bir sarhoşluk halidir; aşk sarhoşluğu. Gönül bu sarhoşluktan bir türlü ayılmak istemez…

O hücrenin sahibini görmek bir hayat ışığı olup yansır gözlerinde. Tatlı bir meltemhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif bir bâd-ı sabâ olup eser yüreğin vadilerinde. Ve kanı kaynatan tablolar çizilir hayal fırçasıyla düşünce tuvaline.

O’suz yaşam derin bir koma ikenhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif onunla en aşkın noktasına ulaşır haz ve hayat.

O’nun dilinden dökülen sözler dünyanın en özge melodisihttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif en içli şarkısıdır ama bir kırgınlık ya da bir serzeniş anında da olsa canı’sının dilinden dökülebilecek olumsuz sözlerin ihtimali bile iç kanatıcı çetin bir kabus olup saplanır düşüncelerine.

Bir tebessümü ısıtır tüm varlığınıhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif sarıp sarmalar bir güneş gibi üşümüş yanlarını.
O’nunla paylaşılan her lokma bir lezzet aşkınlığıdır tadına doyum olmayan.
O’nunla paylaşılan her yudum su sanki cennet ırmaklarından sunulmuş bir âb-ı hayat bâdesi gibidir; bir yanını serinletirken diğer yanını ateş yalımlarıyla yalazlayan.

Susadıkça içerhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif içtikçe susar karşı konulmaz bir ahenk içerisinde bu sudan.

Yâri’nin sitem kâr duruşu ve suskunluğu hançer gibi saplanır yüreğine baldıran zehri cinsinden.
O’nu yeniden konuşturabilmek bir bayram gönenci gibi kuşatır yüreğini.
Yüzü bir seyranlıktır tadına doyulmayan. Bir an bulutlansa yüzü sevdiğininhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif kendi öz canı buzullar da üşür. Nefes donar sankihttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif hayat donar.

Gözleri engin bir denizdir içine dalıp kaybolarak kendisini bulduğu. Bir an nemlendiğini görse içinde hicran çağlayanları coşar. Bir damla yaş aksa canısı’nın gözlerindenhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif köz olup düşer yüreğine.

Âşık bir başka iklimdedir artık; her ânı o’nunla dolsunhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif her nefesini o’nunla solusun ister.
Bu duygular aktıkça yüreğin ırmaklarındanhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif kurulacak yuvalarda insanlık adına mümbit vahalar yeşerecek insanlığa miras kalacak nice muhabbet destanları yazılacaktır.

Çoğu zaman unutulur her nedense hayat’ın didişilerek tüketilecek kadar kıymetsiz ve uzun olmadığı.

Unutulur her nedense bir kalbi mahzun etmenin yüce yaratıcıyı da darıltacağı.

İnsan bu duygu ikliminden ve sevgi atmosferinden uzaklaştıkça sevmenin anlayabilmekhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif emek verebilmekhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif inanabilmekle hayat bulan nadide ve zarif bir filiz gibi olduğu da unutulur doğal olarak.

Her örseleyiş bir sam yeli gibi ağar üzerine sevginin. Tüm sevgi ve saygı fidanlarını kapıp sürükleyen bir iç sıkıntısı heyelanı başlar yüreğin yamaçlarında. Ve her ilgisizlik habis bir sülük olup emer sinsihttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif sinsi sevginin hayat damarlarında ki yaşama coşkusunu.

Yüzlerde ki her asılmahttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif seslerde ki her soğuma iklimini bozar sevginin. Mutluluk güneşinin önünü önce gri bulutlar perdelemeyehttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif sonra da kara bulutlar kuşatmaya başlar.
Nefes alamaz olur sevgi böylesi iklimlerde.

Bu stres güvesi devam ettiği sürece her geçen an yok eder sevginin nefes alacağı nadide iklimihttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif öyle ki; hazan vurmuş hayaller ve hatıralar kalır insanın elinde sadecehttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif bir de keşkeler; en pişmanından.

Unutulmamalıdır ki; sevgi hep; ışıldayan iki çift gözhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif tebessüm eden iki çift yüz isterhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif bir de bir biri için her hal ve şartlarda biteviye çarpan bir çift yürek.
Bunlar gıdası olur sevgininhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif havasıhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif suyuhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif güneşi olur.
Bunlara bağlıdır yaşayabilmesihttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif nefes alabilmesi.

Bir birine sevmeyihttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif anlayabilmeyi ve adanmayı layık görenler öğrenebilirler ve öğretebilirler sevginin gerçek değerini ancak. Ve ancak onlar ışıyacaklar sevginin geleceğe açık bir pencere olan muhabbet ufkunda.

Ey sevgili! selam olsun sana ve sevgiyle çarpan tüm yüreklere…