PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Allah Korkusu


Hasret
02-21-2009, 14:31
Allah korkusu


Allah bize şahdamarımızdan daha yakındır. Bizi her zaman ve her yerde görüp gözetmektehttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif yaptıklarımızı bilmektedir. Yerde ve göklerde O’na hiç bir şey saklı değildir. Hiç kimsenin göremiyeceği kapalı ve tenha yerlerde yaptıklarımızı görürhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif söylediklerimizi işitir. Hatta içimizden geçenleri bile bilir. Bir gün yaptıklarımızdan bizi sorguya çekecektir. İyi iş yapanları ödüllendirecekhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif kötülük işleyenleri ise cezalandıracaktır. o’nun katındahttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif dünyada yaptıklarımızın hesabını verirken hiç bir şeyi gizlememiz mümkün olmayacaktır. Allah’a böyle inanan kimsehttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif elbette O’ndan korkar ve O’na derin bir saygı duyar.

Allah’tan korkmak demekhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif o’nun emirlerine uyup yasaklarından sakınmak demektir.


Allah korkusu dünya ve ahiret mutluluğunun temelidir. Allah’tan korkan ölçülü hareket der. Her işinde dürüst olmaya ve herkese iyi davranmaya çalışır.Günah işlememeye ve herkesle iyi ilişkiler içinde olmaya çaba harcar. Yalnız insanlara değilhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif tüm canlılara merhamet eder. Çünkühttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif yaptığı her işi Allah’ın gördüğünü ve bir gün bunları kendisinden soracağını bilir.

Allah korkusu insanı Alla’a yaklaştırır. O’nun rızasını kazanmasına ve cennetine girmesine vesile olur.

Kur’an-ı kerim’de şöyle buyurulmaktadır;

“Rabbinin makamından korkan ve nefsini kötü arzulardan uzaklaştıran için isehttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif şüphesiz cennet yegane barınaktır.”

Kaynak: Diyanet İlmihali