PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Gelin Fasulyesi


Hasret
02-21-2009, 04:18
Gelin Fasulyesi
http://www.main-board.net/mainboardnokta.gif (http://www.main-board.net/)Malzemeler
1 Yemek Tabağı Dolusu Kurutulmuş Taze Fasulye
2 Çorba Kaşığı Margarin
2 Adet Soğan
200 gr Kuşbaşı Kuzu Eti
2 Adet Patates
1/2 Çay Bardağı Pirinç
1 Çorba Kaşığı Salça
Tuz

Yapilisi
Kurutulmuş taze fasulyeleri akşamdan suda bekletin. Tencereye 2 çorba kaşığı margarini alın. Kızdıktan sonra yemeklik doğradığınız soğanı ilave edin. Pembeleşmeye başladığında kuşbaşı iriliğinde doğranmış kuzu etini ilave edin.
Etihttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif bıraktığı suyu çekene dek kavurun. Süzdüğünüz fasulyelerihttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif kabuklarını soyduktan sonra kuşbaşı iriliğinde kestiğiniz patateslerihttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinci ilave edin. Üzerini örtecek kadar su ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Su kaynadıktan sonra kısık ateşte 40 dak. pişiriphttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif servis yapın. http://www.main-board.net/mainboardnokta.gif (http://www.main-board.net/)