PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ağaoğlundan okunması gereken zehir zemberek açıklamalar


Kalpsiz_
11-11-2007, 23:47
Trabzonspor eski yöneticilerinden iş adamı Ahmet Ağaoğlu, Trabzonspor'da birlik ve beraberliğin sağlanması gerektiğini belirterek, "Bu camia birlik ve beraberliği sağlayamadığı sürece Trabzonspor'u ne Ahmet Ağaoğlu ne de dünyanın süper gücünü yöneten George W. Bush bile 6 ay yönetemez" dedi.

'Haber61.net' adlı internet sitesine açıklamalarda bulunan Ahmet Ağaoğlu, Trabzonspor'un 60 trilyonluk borcunun kendini ürkütmediğini söyledi. Geçmişte Trabzonspor'un 70 milyon dolar borcun altına girdiğini hatırlatan Ağaoğlu, "Trabzonspor'un borcu beni neden ürkütsün ki. Trabzonspor'un 1 yıllık geliri 40 milyon YTL. Giderleri kıstığınız zaman bu borcu 2 yıl içinde Trabzonspor çok rahat kapatır. Biz zamanında 70 milyon dolar borcun altına girmiştik. Bu borç neden kapatılmasın ki" diye konuştu.

Bayındırlık ve İskan Bakanı da olan Trabzonspor eski başkanlarından Faruk Nafiz Özak ile geçtiğimiz günlerde bir görüşmesi olduğunu kaydeden Ağaoğlu, "Sayın Faruk Özak, çok sevdiğim değer verdiğim bir kişidir. Kulislerde de Bakan Özak'ın Trabzonspor'un başkanlığı için beni düşündüğü konuşuluyor. Öncelikle ben neden Trabzonspor başkanlığı için isteniliyorum. Tabii ki Trabzonspor'a başkan olacak başka isim kalmadı. Bu kulüp herkesi öğüttü, başkanları, yöneticileri, teknik adamları hep öğüttü. Herkesi kenara attı, sadece kenarda yarım yamalak, Ahmet Ağaoğlu kaldı. Bazılarına göre o da kalmadı ya. Bu işi sırtına yüklenmemiş, yıpranmamış isim olarak bir tek Ahmet Ağaoğlu kaldı. Kamuoyunun da Ahmet Ağaoğlu'na bir sempatisi var, bu çarkın içine tek girmeyen Ahmet Ağaoğlu kaldı. Şu unutulmamalı ki bu çark Ağaoğlu'nu da öğütür. Bu camia birlik ve beraberlik sağlayamadığı sürece, Trabzonspor'u ne Ahmet Ağaoğlu ne de dünyanın süper gücünü yöneten George Bush bile 6 ay yönetemez" şeklinde konuştu.

Kendisine bazı arkadaşların gelerek, Golf Federasyonu'nu bırakması yönünde telkinlerde bulunduklarını da anlatan Ağaoğlu, "Bir camiayı da bu kadar aşağılamanın mantığı var mı ki. Siz bir hizmete talip olmuşunuz, insanlar sizin karşınıza aday çıkarmamışlar. 23 tane kulüp demiş ki, biz sana inanıyoruz, güveniyoruz. Bu işi yapacağınıza güvenimiz tam, biz senin karşına aday dahi çıkartmıyoruz. Ben de bu kişileri bir kenara itemem. Ben de bana bunları söyleyen kişilere bu camiayı bu kadar küçümsemeyin. Golf camiasını bu kadar küçültmeye hakkınız yok. Bu, masa tenisi, halk oyunları federasyonu da olabilirdi" dedi.

"TRABZONSPOR, KİMSENİN AĞZINI AÇMAYACAĞI BAŞKAN ADAYI BULMALI"

Trabzonspor camiasının Ağaoğlu ismi üzerinde birleşmeyeceğinin de altını çizen Ağaoğlu, "Camia kesinlikle benim etrafımda birleşmez, olmayacak işleri konuşmayalım. Trabzon'da 3-4 yazar var, benim hakkımdaki yazıları geriye giderek, bir okuyun. Adamlar benim üzerimden, Trabzonspor'a zarar veriyorlar. Bana zarar veremezler. Sadece benim üzerimden Trabzonspor'a zarar veriyorlar. Camia, hiçbir şekilde hiçbir kimsenin ağzını açamayacağı, başkan adayı bulmak zorunda. Yıllardır anlatmaya çalıştım, ama kimseye anlatamadım. Arkadaş yapmayın, beni eleştirerek, Trabzonspor'a zarar veriyorsunuz. Böyle bir kulüp var mı, gelen başkan adayı beğenilmiyor, çok acımazsızca eleştirilerek gönderiliyor. Çok sevdiğimiz değer verdiğimiz Faruk Özak'ı bile istifa ettirmedik mi, ondan sonra Trabzonspor UEFA'ya bile gidemez oldu. Sen bütün değerlerini harcarsan, yöneticini, başkanını bu kadar acımazsızca harcarsan, elinde bir şey kalmaz tabii ki" ifadelerini kullandı.

Ağaoğlu, Gökdeniz'den bu yana 12 yıldan beri altyapıdan futbolcu çıkmadığını da belirterek, "Trabzonspor dizinin üstüne tam durmaya başladığı zaman birisi çıkıyor ve bir tane vuruyor sürünecek hali kalmıyor. Trabzonspor, valla yemin ediyorum, bunlara karşı iyi dayandı. Trabzonspor kulübü başkanlığını yapmamak için 50 tane sebep var. Hepsinden en önemlisi ben başkan olduğum takdirde, benim düşündüğüm anlamda arkamda destek bulacağıma, Trabzonspor kulübüne destek verileceği konusunda endişelerim var. Benimle hesabı olan birçok insan var. Benimle uğraşan insanlar Trabzonspor'u da yıpratacak, tartışma kısır döngüye dönüşecek" diye konuştu.

"TEHDİT EDİLDİM DEMEDİM"

"Trabzonspor'da hiçbir siyasi beklentim yokken, bu kadar neden eleştirildiğime anlam veremiyorum" diyen Ağaoğlu, "Biz dedik ki, ben Trabzonspor'a başkan olursam, bu kulübü kimsenin aleti etmeyeceğim. Ben tehdit edildiğimi hiçbir zaman söylemedim ki, zaten aday yoktu, beni kim tehdit edecek. İki tane aday olur da, 'Ben seni tehdit ediyorum Ağaoğlu' der, öyle bir durum da söz konusu değildi. Bana dediler ki, 'Listene şuradan, şunu, buradan bunu al' Ben de dedim ki buyurun o zaman siz yapın. 'Listeni böleriz' dediler. Hayatım boyumca hiç tanımadığım adayları listeme alacağım. Neymiş iyi adamlarmış. Rahmetli babam da iyi adamdı. İyi insan olmakla Trabzonspor'u yönetmek aynı şey mi ? 'Biz senin listeni Özkan Sümer zamanında deldik, şimdi de deleriz' Ben de o zaman 'Tamam buyurun, kendiniz yapın' dedim. Camia bu olayları bu şekilde algılamak isterse, benim de yapacağım bir şey yoktu. Ama ben de hata yaptım, niye çekip gidiyorsun, hiç değilse bu lafları duymazdın" ifadelerini kullandı.
Futbol kulübü yöneticiliğinin gönül işi olduğunu da hatırlatan Ağaoğlu, "Bu işe kalkışan bir insanın 50 defa düşünmesi lazım. Geriye bakıyorsun, Yıldırım Demirören arkadaşımdır, yerinde olmak istemem. Son 10 gündür, Yıldırım'ın yaşadıklarını ben biliyorum. Yıldırım, her şeye kötü olsun, diye mi Beşiktaş'a başkan oldu. Şimdi de yerden yere vuruluyor. Özhan Canaydın'ı Galatasaray hasta etti. Herkes şapkasını önüne koysun, iyi düşünsün, kendi içinde ön koşulsuz, kayıtsız şartsız, birlik ve beraberlik sağlanmadıktan sonra Trabzonspor'un işi zor. Bugünlerimizi de ararız. Bu kafayla da gidersek de arayacağız" diyerek sözlerini noktaladı.


09.11.2007

Kaynak : İHA